VIDEO - Migranți cu miile pe străzile din Timișoara. Bronx-ul României
Timișoara a ajuns să fie denumită "Bronxul" României, din cauza a mii de migranți care au împânzit străzile orașului de pe Bega. Cei mai mulți fug din centre.

In articol:
- Din cauza migranților care au umplut străzile, Timișoara e denumită Bronx
- Străzile din Timișoara, pline de migranți care fug către Vest
Unul după altul, acești migranți înghesuiți printre lemne și cutii sunt puși să coboare din camionul ce-i duce, teoretic, spre un viitor mai bun. Cei 7 afgani au fost luați de șoferul bulgar și ținuți în spate, în condiții groaznice, pe tot parcursul călătoriei spre
Occident. Când TIR-ul a oprit într-o parcare, migranții au început să bată în remorcă și să ceară ajutor.Problema migranților este tot mai gravă în Timișoara- oras care a ajuns să fie numit Bronx-ul României- la fel ca renumitul cartier din New York. Străzile sunt împânzite de refugiați care- deși au primit azil politic în țara noastră- vor să ajungă în mod ilegal în țările civizilizate din Vest. Așadar, fug din centrele în care sunt cazați și până găsesc o călăuză care să-i treacă frontiera, stau pe drumuri, în clădiri abandonate.
Din cauza migranților care au umplut străzile, Timișoara e denumită Bronx
„Mă simt în siguranță în România, vreau să locuiesc aici, dar nu primesc documente”, spune un migrant.
Pe Rahman l am găsit pe malul Begai în apropiere de Gara din Timișoara.
Este îmbrăcat cu haine primite zilele trecute de la un localnic. Are 18 ani și recunoaște că- înainte de majorat a făcut parte din armata talibanilor. Acum vrea doar o viață liniștită pentru care a platit bani multi:„Ca să ajung în România, am plătit 7000 de euro. Da, de data aceasta mi-am vândut și casa ca să vin aici. Avem nevoie de bani. Sincer, sunt confuz pentru că este a treia zi în care dorm pe străzi pentru că nu mai am bani.
Rahman s-a împrietenit cu alți tineri afgani care- cu ultimii bani, i-au cumpărat și lui de mâncare. Apoi, cu încălțările rupte și rămași la voia sorții, migranții s-au așezat pe malul Begăi.
„Mănânc pui. Prietenul meu mi-a dat pâine și niște pui”, spune un migrant.
Din putinul pe care il mai au de mancare, tinerii din Afganistan dau si porumbeilor.
Doar unul dintre baieti mai are 70 de lei. Dupa aceea, nu se stie din ce vor trai:„Am venit aici ca să ne salvăm viața. Și de dragul alor noștri. Dacă ne întoarcem în tăbăra unde ne-au cazat, nu ne mai primesc”, spune un migrant.
Străzile din Timișoara, pline de migranți care fug către Vest
Cei mai mulți refugiați care au fugit din zonele de conflict ale Asiei spun că, la Timișoara, sunt persecutați de polițiștii locali și de cei de la frontieră, bătuți și chiar lăsați
fără bani în urma perchezițiilor.„Am venit aici să fim în siguranță. Știți că în Afganistan este război, sunt multe probleme”, spune un migrant.
Autoritățile neagă, însă, acuzațiile și spun că nici măcar nu i-au atins pe migranți având în vedere pandemia de coronavirus. Ministrul de Interne a anunțat sancțiuni pentru refugiații care părăsesc centrele de azil din țară. Aceștia vor fi urmăriți cu drone, senzori de mișcare și camere de termoviziune ce vor fi puse la dispoziția autorităților locale.





