VIDEO -Minori care acuză jandarmii. Ei pretind că au fost bătuți crunt

Parchetul Militar anchetează - de-aseară - mai multe imagini apărute în spațiul public cu minori, care pretind că au fost bătuți de jandarmi.

Iulian Ciurea, miercuri 31 martie 2021 , 19:17

Minori care au pretins că sunt bătuți de jandarmi. Sângele, o eșarfă roșie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Imaginea adolescentului care pare că zace într-o baltă de sânge a fost transmisă, în direct, pe Facebook de unul dintre participanții la protest. În jurul lor, staționează cu girofarurile pornite mai multe mașini de poliție, iar pe fundalul înregistrării, se aud vocile jandarmilor:

Cel care filmează nu pare să aibă mai mult de 18 ani, dar

protestează în stradă, după miezul nopții. Un polițist îl observă și vrea să-l bage în dubă:

Înregistrarea se oprește brusc. Imaginea dispare și se aud vaiete, lovituri înfundate și înjurături.

Minori care au pretins că sunt bătuți de jandarmi. Sângele, o eșarfă roșie

Câteva minute mai târziu, minorii dădeau declarații, la audieri. Între timp, rudele lor- revoltate- jurau răzbunare, în fața secției de poliției:

Unul după altul, adolescenții au susținut- în vâltoarea momentului- că au fost bătuți. Cel mai mic dintre audiați are 12 ani.

În cele din urmă, de la audieri iese și băiatul în vârstă de 16 ani despre care familia susține că a fost snopit în bătaie până la sânge...

Adolescentul a fost urcat în cele din urmă în ambulanță și dus la spital. Acolo, a stat internat doar câteva ore.

„A fost văzut de medicul de la chirurgie infantilă, nu a prezentat o urgență medicală, i s-a dat un tratament și a fost anunțată mama să vină să-l ia.

Copilul a plecat în stare bună”, spun medicii.

Cu alte cuvinte, sângele care apărea pe înregistrare era- de fapt- o eșarfă roșie. Adolescentul a depus, totuși, plângere pe motiv că a fost bătut. În replică, jandarmii se apără spunând că au fost atacați:

„Mai multe persoane s-au manifestat violent și au aruncat cu pietre atât în colegi, cât și în autospeciale”, spune sg. major Andrea Abaseaca.Intervenția jandarmilor de la Brăila a iscat valuri printre membrii Alianței pentru Unirea Românilor.

Parchetul Militar a deschis o anchetă.


 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si