VIDEO | Mircea Beuran, în arest la domiciliu. Filmul complet al mitei pe care ar fi primit-o medicul, refăcut de procurori

După ce şi-a petrecut o noapte in spatele gratiilor, chirurgul Mircea Beuran a plecat acasă, unde va sta in arest la domiciliu. La ieşire, medicul a fost aşteptat de susţinători care i-au scandat numele. Chirurgul este acuzat că ar fi cerut mită 10.000 de euro.

D.S., vineri 14 februarie 2020 , 20:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Obosit, dar cu zâmbetul pe buze, aşa a ieşit de pe poarta arestului central chirurgul Mircea Beuran. Vreme de 30 de zile, medicul nu are voie să iasă din vila sa impunătoare de peste 360 mp pe care o deţine în Ciolpani. Judecătorii nu au fost de acord ca acesta să rămână în arest preventiv, iar astfel Beuran a scăpat de celula în care şi-a petrecut noaptea trecută.

Aproximativ 10 susţinători ai chirurgului s-au organizat incă de la prima oră a dimineţii şi au mers in faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acolo au protestat faţă de procurorii care îl anchetează pe reputatul medic şi au acuzat că intreg dosarul ar fi o inscenare politică.

Chirurgul este acuzat de procurori că, în urmă cu doi ani, ar fi primit şpagă 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la Facultatea de medicină din Bucuresti".

Citeste si: Cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație de la Floreasca se complică! Iata care a fost prima reactie a chirurgului Beuran "Nu am fost in echipa operatorie!"

Anchetatorii au refacut filmul complet al mitei pe care ar fi primit-o Beuran, intr-o cutie de 35 de lei. Banii, împrumutaţi de la bancă, ar fi fost inmanati medicului chiar in biroul acestuia, printr-un intermediar.

Mircea Beuran a adunat o avere considerabilă până acum. Pe lângă casa cu două etaje, mai are în Ciolpani aproximativ 1600 de hectare de teren, potrivit ultimei declarații de avere, și obiecte de artă și de cult în valoare de 40.000 de euro.

În bănci, celebrul medic are depozite de peste 100.000 de lei și aproximativ 3.800 de euro, dar și o asigurare de 200.000 de euro.

Mircea Beuran, în arest la domiciliu

Nici la capitolul venituri nu stă prost chirurgul - încasează lunar un salariu de peste 16.500 de lei de la Spitalul Floreasca și de aproape 11.000 de lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie, unde este profesor. De la Academia de Științe mai primește o rentă viageră de 1606 lei lunar.

Medicul mai deține două mașini. Nici soția lui nu este chiar săracă - în total ea câștigă peste 18.000 de lei lunar.

Dosarul de luare de mită vine după ce Beuran a fost demis de la conducerea clinicii de chirurgie a spitalului Floreasca, din cauză că o pacientă a luat foc pe masa de operație și apoi a murit, la finalul anului trecut.

Citeste si: VIDEO | Averea și câștigurile fabuloase ale medicului Mircea Beuran, suspectat de luare de mită

Decizia de astăzi a judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată. Pentru Mircea Beurean vor urma luni bune in care dosarul va fi tranşat de instanţe, iar dacă va fi găsit vinovat, reputatul chirurg ar putea petrece până la şapte ani în spatele gratiilor.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si