VIDEO| Mituri despre coronavirus. Ce este adevărat și ce este fals

Într-o situaţie ca aceasta, informaţia poate face diferenţa între viaţă şi moarte, de aceea este atât de important să ştim ce este adevărat şi ce este fals.

R.B., vineri 20 martie 2020 , 19:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Se spun atât de multe lucruri unele sunt reale altele nu. Haideți să analizăm una dintre aceste afirmații. Coronavirusul este cel mai periculos virus din care există în acest moment. Este total fals, în realitate are o rată de mortalitate de 2 la sută, este foarte contagios dar majoritatea cazurilor nu sunt grave.

Citeste si: Pandemia Coronavirus a ucis peste 10.000 de oameni

Covid 19 afectează pe toată lumea, toate catogoriile de persoane, ei bine această afirmație este reală. Acest virus nu face diferența de sex, vârstă, dar cazurile mai grave sunt ale bătrânilor.

Animale de companie pot răspândi virusul, acastă afirmație este total falsă, nu există nicio dovadă medicală că pisicile sau câinii pot să ia sau să transmită acest virus.

Citeste si: Ministrul Muncii: Sunt 200.000 de contracte de muncă suspendate. Ne-am pregătit cu o estimare de 300-400.000

Următoarea informație spună că vaccinul contra pneumoniei ne protejează împotriva Covid 19, în mare parte fals pentru că nu există dovezi că acest vaccin sau cel împotriva gripei sezoniere ar avea vreun efect.

Citeste si: Două femei și copiii lor s-au ascuns într-o peșteră din Vâlcea, în plină epidemie de coronavirus. Erau dispăruți de 11 zile

Dacă mâncăm usturoi și ulei de susan scăpăm de infectare - asta este profund fals. Sunt într-adevăr alimente sănătoase, dar nu protejează în niciun fel.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si