Matei avea doar trei ani și șase luni. Cu inimile frânte de durere, părinții îl descriu ca fiind un copil vorbăreț, plin de energie și jucăuș. Și, mai presus de toate, era un copil sănătos, care cu doar câteva ore înainte să se stingă din viață i-a făcut bunicii o felicitare de 8 martie.

Citeste si: Un sportiv din Ucraina a pierit în războiul cu Rusia. Yevhen Malyshev avea 20 de ani și a luptat până în ultima clipă

„Mamaie, uite pentru tine, mamaie. Te iubesc mult, mamaie! Era viața noastră. Era inima noastră, un copil sănătos, frumos, deștept.”, a sous bunica băiatului.

Matei a fost diagnosticat cu roșu în gât

Citeste si: El este instructorul de fitness care a pierit în tragicul accident rutier. Iubita lui a rămas fără o mână

 Un episod de febră, declanșat brusc la începutul săptămânii, i-a alarmat pe părinții care au chemat de îndată salvarea și au ajuns cu micuțul la spitalul din Tecuci. După o scurtă evaluare, cel mic a primit diagnosticul de faringo-amigdalită. Părinților li s-ar fi transmis să nu se îngrijoreze, pentru că așa e firesc atunci când copiii fac roșu-n gât.

„L-a consultat cu stetoscopul. S-a uitat în gâtul lui și a zis că are un gât roșu și iritat. Nu inflamat sau cu puroi, infecție, nu.”, a zis mama băiatului.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Diana Bejan, mama lui Matei, a adăugat: „Mi-a zis: nu stați internată? Dacă nu e cazul nu. Dar nu mi-a zis nicio secundă că ar trebui să stau că poate să fie mai rău acasă sau că trebuie să facă investigații. Mi-a zis așa: merg să-ți scriu o rețetă pe care a trimis-o pe asistentă înapoi.”.
 
Părinții povestesc că băiețelul a fost vioi după ce-au plecat de la spital, dar că spre seară starea lui a început să se înrăutățească.

Micuțul a ajuns din nou la urgențe, unde i-ar fi fost administrat tratament fără să mai fie consultat.

„Nu putea să vorbească, avea privirea pierdută. Nimeni nu m-a ascultat. Mi l-au inundat cu perfuzii. Antibiotic în venă, paracetamol în venă. Dar Matei era tot cu ochii închiși, pe urmă tresărea deodată.”, a mărturisit femeia.

Citeste si: Mama Raisei a făcut o scrisoare pentru polițistul care i-a omorât fiica pe trecerea de pietoni: „Ajutorul pe care îl poți da este...”

Cât timp băiatul agoniza, mama acestuia ar fi cerut de mai multe ori ca micuțul să fie transferat la Galați.

„Când a văzut că nici oxigenul nu-l mai ajută a zis că: ăsta e de trimis la Galați. Abia atunci, la 4 dimineață. de la 11 noaptea nu m-a crezut nimeni că el nu e ok.”, a continuat femeia.
 
Până sa ajungă echipajul SMURD să facă transferul, băiețelul a intrat în stop cardio-respirator. Acesta a fost resuscitat aproximativ 40 de minute, însă fără succes.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

„Știam că vreau să fac orice. Să-mi scot inima din piept, să i-o pun lui.”, spune mama lui Matei.
 
O poveste pe care reprezentanții Spitalului Municipal Tecuci nu au dorit să o comenteze. Oficial, din lipsă de timp.

„Doamna doctor a zis că este foarte ocupată cu consultațiile și nu are timp de interviuri.”, a declarat paznicul spitalului.
 
Familia îndoliată este hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru ca cei vinovați să plătească. Părinții vor depune plângeri la Parchet, dar și la Colegiul Medicilor.

„Noi dorim să aflăm adevărul nu doar pentru noi, că nu ne mai aduce nimeni copilul înapoi – dar și pentru alte persoane care ajung cu copilul la Tecuci. Să li se acorde atenție mult mai mare. Nu cum a făcut doamna doctor că între 12 și 4 să nu vină să-l vadă. E neglijență, neglijenţă totală.”, sunt declarațiile lui Nicu Bejan, tatăl copilului. 
 
Între timp, poliția a deschis o anchetă şi aşteaptă raportul medico-legal.

Citeste si: Laura Stoica a murit pe 9 martie 2006. Marea cântăreață era însărcinată când a decedat într-un teribil accident rutier


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si