VIDEO | Muncim tot mai mult si 98% dintre noi suntem stresati

Orele lucrate de angajatii din statele membre UE vor fi monitorizate. Asta presupune o noua masura adoptata de Uniunea Europeana. O veste buna pentru ce 70% dintre romani care lucreaza peste program, in cele mai multe cazuri pe gratis. Noua reglementare i-ar ajuta si pe cei care se afunda in munca si sufera de sindromul burnout.

D.S., joi 16 mai 2019 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La ora la care altii sunt la lucru, Mihai - un fost angajat al unei corporatii - se plimba printr-un parc din Capitala. Desi acum pare relaxat, a suferit din pricina sindromului "Burnout", adica "boala muncii in exces",
care afecteaza milioane de oameni activi. De teama ca isi va pierde job-ul, Mihai ajunsese sa lucreze chiar si 13 ore.

Mihai Pasare- fost corporatist: Tot timpul sunau telefoanele, tot mereu primeam deadline-uri, sa lucrez mai repede si eficienta, va dati seama, ca scadea

Randamentul scazut e primul semn al sindromului "burnout". La scurt timp, apar si altele, mult mai grave.

Mihai Pasare: Au aparut consecintele starile de insomine, uneori chiar stari fizice de greata. Acum am luat o mica pauza, am inceput sa ma plimb mai mult prin parc, am incercat sa gasesc hobby-uri.

Keren Rosner psiholog: Daca persona ramane intr-un timp indelunga in aceasta situatie, poate sa ii afecteze sanatatea. Burnout e asociat cu simpotme fizice dureri de cap, tensiune arteriala, insomnii cronice.

Cea mai buna solutie, recomandata de psihologi, este sa nu amestecam timpul liber cu cel de la munca.
Mai mult, sa cautam activitati fizice care ne ajuta sa scapam de stres, precum yoga.

98% dintre romanii care locuiesc la oras sufera din cauza stresului, arata cel mai recent studiu de piata. Cei mai multi il pun pe seama job-ului, unde sunt nevoiti sa munceasca contracronometru si au o relatie tensionata cu sefii.

Presiunea continua ucide, sunt de parere si specialistii europeni, care anunta schimbari in companii: masura europeana, adoptata recent, va obliga angajatorii sa masoare timpul de lucru al angajatilor si sa reduca orele petrecute la birou, peste program.

Efortul depus nu e urmat de rasplata pe masura, asa se face ca mai mult de jumatate dintre angajati nu primesc niciun leu in plus pentru orele suplimentare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si