Apa, evantaie la purtator si palarii asa au supravietuiti bucurestenii in prima zi cand temperaturile la soare s-au apropiat de 40 de grade.

Atat de cald incat unei domne i s-a facut rau in tramvai si a picat de pe picioare. De urgenta a ajuns la fata locului echipajul moto al Smurd pentru a-i acorda primul ajutor si mai apoi a fost transferata la un spital de urgenta.

Soarele parca vrea sa se razbune pentru toate ploile din ultima perioada. Si dogoreste cu atata putere incat meteorologii au inlocuit codurile de ploi si vijelii cu avertizarile de disconfort termic.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Sa luam ca referinta ora 15.00 de astazi. In Capitala, la statia Filaret, temperatura in aer era de 31 de grade, dar resimtita era de 39 de grade, 38 la Arad si 37 la Timisoara. Si in Braila si Tulcea au fost temperaturi de foc. Oamenii au trebuit sa razbata la 39 de grade Celsius.

Dar mult mai periculos este indicele de confort termic care a ajuns aproape de pragul critic in foarte multe orase, si l-a depasit la Cernavoda si Satu Mare.

Citeste si: Meteorologii anunţă caniculă şi disconfort termic, până vineri seară

Si nu avem sanse sa ne racorim nici maine: dimpotriva, va fi si mai cald. O proiectie pe urmatoarele zile arata foarte clar ca suntem prinsi intr-o masa de aer toropitor, care se va accentua spre weekend, iar temperaturile trec in zona de canicula.

Ne așteaptă zile de foc! Sfaturile medicilor

DINU MAROSOIU, METEOROLOG: O sa ajungem si la temperaturi de 35 de grade, daca nu maine, sigur vineri. Dar nu atat temperaturile mari, cat prezenta umezelii...umezeala care accentueaza acest disconfort termic.

Pe scurt ne putem sufoca la fel ca intr-o zi de canicula, cu temparaturi de 35 de grade la umbra. Ca sa intelegem mai bine, in aceste zile ne simtim identic ca intr-o sauna, in care aerul se opareste efectiv.

Cel mai rau ne simtim noaptea, daca temperaturile nu scad sub 20 de grade celsius. Nu ne putem odihni, si asa actioneaza cel mai accentuat disconfortul termic, ne explica dr. Ovidiu Penes: „Poti, din cauza caldurii, sa faci un accident cerebral sau infarct. De aceea, este foarte important sa te hidratezi. Pe de alta parte, aveti mare grija la masina cand dati drumul la aer. Compusii sunt otravitori”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si