A fost ziua cu două anotimpuri scurse în doar câteva minute.

De la soare s-a ajuns imediat la o ninsoare deasă, pe alocuri chiar viscolită.

„Nu mă așteptam! Era ultimul lucru pe care-l așteptam! Abia așteptam să vină primăvara!”, se crucesc bucureștenii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Doar că iarna nu s-a dat dusă și astăzi a încercat să mai dea o ultimă lovitură în capitală. În unele cartiere a nins și s-au produs descărcări electrice, un fenomen extrem de rar, spun meteorologii. Chiar și așa, nu toți oamenii s-au lăsat suprinși. Unii au păstrat umbrelele aproape: fie pentru ploaie, fie pentru ninsoare.

Ninsoarea cu fulgere din Capitală i-a luat pe oameni prin surprindere

Totuși, cei mai mulţi au fost luaţi pe nepregătite de răbufnirea iernii.

"Acești fulgi n-ar fi ceva surpinzător iarna, dar iată că au trecut deja mai bine de 20 de zile de primăvară calendaristică. Iar vremea nehotărâtă produce neplăceri: nu mai știm ce haine să scoatem din șifonier.

Unde mai pui că în această perioadă ar fi trebuit să schimbăm cauciucurile autoturismelor.", relatează reporterul Kanal D.

E drept, ninsoarea n-a fost una de durată. A nins în reprize care au alternat cu momentele de vreme frumoasă.

Aceste imagini sunt suprinse în același loc, la Casa Presei, în interval de numai 10 minute. Ninsoarea s-a domolit în scurt timp, semn că primăvara nu renunță la drepturile ei.

Meteorologii explică ninsoarea cu fulgere din București

„Ceea ce s-a întâmplat azi în capitală se datorează faptului ca la altitudini mari, 3-5 mii de metri, este prezent deasupra jumătății de est a țării noastre un sistem foarte rece, un nucleu de cilconi.
A coborât dinspre Moldova spre capitală și pentru că aceste sisteme nu au o extindere foarte compactă, acesta e motivul pentru care în unele cartiere ninge, în altele nionsoare are aspect de aversă”, spune Gabriela Băncilă, directorul departamentului de prognoză al ANM.

Și culmea, în alte zone ale Capitalei a fost soare. Totul în același timp! Meteorologii spun că șansele de ninsori sunt tot mai mici, iar începând de vineri, vremea se va încălzi!

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si