Vom lupta şi nu ne vom retrage. Vom căuta orice opţiune posibilă pentru a ne apăra până când Rusia va începe să discute serios despre pace”, spune acesta într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook. 

„Bărbaţii şi femeile ucraineni ucişi la Bucea, la Irpin şi în alte oraşe în care au intrat trupele ruseşti reprezintă ultimul argument.

Ultimul argument pentru fiecare cetăţean al Rusiei să decidă dacă este pentru război sau pentru pace. Dacă sunteţi pentru război, atunci veţi fi pentru totdeauna, până la sfârşitul vieţii, paria şi în final veţi pierde totul. Dacă sunteţi pentru pace, dacă simţiţi măcar un pic de ruşine pentru ceea ce trupele ruseşti fac în Ucraina, acum este un moment-cheie pentru astfel de cetăţeni ai Rusiei: trebuie să cereţi- exact, să cereţi- încetarea războiului. E mai bine ca acum, cerând pace, să pierdeţi ceva, să vă confruntaţi cumva cu maşina de represalii a Rusiei, decât să fiţi egali cu naziştii pentru tot restul vieţii", a îndemnat el.

Furia lumii se va repeta

"E doar o încercare de a ascunde dovezile şi nimic mai mult. Dar nu vor reuşi pentru că au ucis pe mulţi. Responsabilitatea nu poate fi evitată.

Ştim deja despre mii de persoane dispărute. Ştim deja de mii de persoane care ar putea fi deportate în Rusia sau ucise. Nu sunt alte variante în ceea ce priveşte soarta lor. Situaţia este că datorită unei investigaţii obiective, datorită martorilor, datorită supravegherii din satelit, datorită altor instrumente care ajută la stabilirea adevărului vom afla circumstanţele privind majoritatea cetăţenilor noştri dispăruţi ",  a continuat el.

Citeste si: Forțele ruse s-au retras complet de lângă Kiev și Cernihiv. Care este pasul următorul

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Zelenski a adăugat că pentru cei care aleg să continue războiul este "sinucidere".

Noile sancțiuni nu echivalează răul pe care l-a văzut lumea la Bucea

Azi, ţările vestice au anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse. Noile investiţii în Rusia sunt blocate, sunt aplicate restricţii împotriva unor bănci sistemice din Rusia, sunt adăugate sancţiuni personale şi alte restricţii. Acest pachet arată spectaculos, dar nu e de ajuns. Totuşi poate fi cu greu considerat proporţional cu răul pe care lumea l-a văzut la Bucea. Cu răul care continuă la Mariupol, în bombardamentul Harkovului, în încercarea Rusiei de a lansa o nouă ofensivă sângeroasă în Donbas", a afirmat Zelenski.

El a susţinut că unii politicieni "încă nu pot să decidă" cum să limiteze fluxul de dolari şi euro către Rusia din comerţul cu petrol, pentru a nu-şi pune în pericol economia.

Citeste si: Două orașe din regiunea Harkiv vor fi evacuate preventiv

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Zelenski a apreciat unele sancţiuni, dar a reiterat că este nevoie de "mult mai mult" pentru încetarea războiului.

Zelenski a mai afirmat că a avut o întâlnire cu cabinetul de miniştri de la Kiev pentru a discuta despre buget şi despre chestiuni economice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si