VIDEO - Nori groși de fum negru după un incendiu de proporții în Buzău

S-a întunecat cerul deasupra Buzăului, după ce un incendiu de proporții a cuprins un depozit de materiale reciclabile. Un nor uriaș de fum s-a ridicat deasupra.

Iulian Ciurea, marți 19 ianuarie 2021 , 20:05

Incendiu de proporții la materiale plastice, fum negru peste orașul Buzău
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coloana uriașă de fum a declanșat alarma în Buzău puțin după ora 11. Aerul a devenit repede irespirabil, după ce flăcările au topit de-a valma plastic, gunoaie, dar și mii de carcase de frigider.

Fumul gros și înecăcios s-a văzut de la zeci de kilometri distanță și a învăluit o parte din oraș.

„Este toxic, dacă sunt din chimicale făcute toate
Nu știu ce e, ceva din plastic
A fost fum apoi s-au ridicat flăcările din spate. De la vânt s-a extins la hală.
De la vreo țigără ceva, asta arde repede, că e o spumă”, spun oamenii

Incendiu de proporții la materiale plastice, fum negru peste oraș

Focul s-a extins imediat și la hala depozitului de electrocasnice. Cum flăcările erau mult prea puternice, pompierii care au intervenit la fața locului au fost nevoiți să ceară ajutorul colegilor din 3 județe vecine. Din cauza fumului toxic, autoritățile au anunțat localnicii din zonă să nu iasă din case și să nu deschidă geamurile.

„Incendiul se manifestă violent, cu mari degajări de fum drept pentru care s-a emis mesaj roalert pentru populație”, spun cei de la ISU.

Din cauza fumului gros și toxic, a venit și Garda de Mediu

La fața locului au mers și echipe de la Garda de Mediu, pentru a măsura gradul de poluare generat de incendiu.

„Din păcate atmosfera este poluată iar fumul a ajuns și în municipiul Buzău, cu toate că avem doi, trei kilometri până în centru.
Sigur vom avea depășiri pe indicatorii de calitate a aerului”, spun cei de la Garda de Mediu.

După finalizarea anchetei, se va stabili și dacă depozitul avea toate autorizațiile. Polițiștii urmează să stabilească acum cauzele care au dus la declanșarea incendiului. Din fericire, muncitorii care se aflau în depozit au reușit să iasă la timp și nu au fost victime

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este... Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este cel mai bun si cine este cel mai slab concurent
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în... În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în alte 11 orașe. Care sunt scenariile pentru luna martie?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si