La restaurante este zarva mare. Administratorii fac ultimele pregatiri pentru deschiderea de marti. Se pun la punct detaliile si se fac simulari pentru toate ca toate normele sa fie respectate.

La intrarea in local va exista un surpaveghetor care va atentiona fiecare client sa se dezinfecteze pe maini. Personalul este obligat sa poarte masca si sa asigure trasee diferite pentru clientii care intra şi cei care ies.



Clientul va fi obligat sa pastreze masca pe fata pana la masă, unde nu vor putea sta mai mult de 6 persoane, decât dacă fac parte din aceeaşi familie. Restaurantele trebuie sa asigure distantarea sociala, adică un metru şi jumătate- doi intre mese.

Citeste si: Măsurile de ultima oră luate de Comitetul pentru Situații de Urgență. „Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Personalul nu are voie sa transfere obiecte de pe o masa pe alta. Solnitele, olivierele si meniurile trebuie dezinfectate dupa eliberarea mesei, la fel ca si suprafetele ocupate de clienti. Pentru ca se va modifica capacitatea de primire a clientilor, restaurantele vor afisa, la intrarea in local, numarul maxim de locuri pe care il au la dispozitie.

VIDEO | Norme pentru deschiderea restaurantelor
VIDEO | Norme pentru deschiderea restaurantelor

Reguli stricte şi pentru cinamatografe

Reguli la fel de stricte se aplica si la cinematografe, care vor proiecta filme abia dupa ora 16.

Programul salilor de cinematograf va fi redus, iar odata ajunsi in sala spectatorilor li se va interzice sa intre cu alimente sau cu bauturi. Asezati in scaun, acestia vor fi obligati sa poarte masca pe toata durata filmului.

Citeste si: România se află pe o nouă listă roșie: iată ce tară obligă românii să stea 2 săptămâni în carantină

Vor fi proiectate maximum 3 filme pe zi, iar dupa fiecare tura, sala trebuie sa fie dezinfectata cu nebulizatoare.

Pentru a respecta distantarea sociala, spectatorii vor fi asezati un loc da, unul nu. Spre exemplu, pe acest loc va sta cineva, acesta va fi lasat liber abia pe cel de-al treilea loc va mai sta o persoana, urmand ca pe randuirle superioare asezarea sa fie fix inversa celei de pe acest rand, astfle incat spectatorii sa nu stea pe acelasi loc, asezati in sir indian.

Trasele pentru intrarea si iesirea din salile de cinema vor fi stabilite de fiecare cinematograf in parte. Şi teatrele îşi vor putea relua activitatea de marţi, însă tot cu respectarea unor măsuri de siguranţă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si