Ludovic Orban a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern de joi seară, că va fi adoptată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decizia privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise- spectacole, teatru, concerte, cinematografe.

„De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise, restaurante ale hotelurilor, motelurilor, pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie astfel încât să fie emise ordinele comune privind regulile", a spus Orban.

Reguli noi pentru restaurante

El a adăugat că în cazul activităţilor culturale ordinul comun al Ministerului Culturii şi Ministerului Sănătăţii trebuie pus în dezbatere publică vineri, iar în cazul restaurantelor va trebui un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Economiei şi preşedintelui ANSVSA.

„Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maiximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu aceste activităţi şi sunt convins că reglementări vor fi clare astfel încât să poată fi respectate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor realua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări", a mai spus Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si