VIDEO | Note în loc de calificative pentreu elevii claselor a III-a și a IV-a

Elevii din invatamantul primar ar putea fi evaluati altfel decat pana acum! Dascalii din Cluj i-au propus ministrului Educatiei sa renunte la calificative si sa revina la vechiul sistem de notare. In vreme ce cadrele didactice vad cu ochi buni schimbarea, parintii se impart in doua tabere.

D.S., miercuri 29 mai 2019 , 20:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In loc de calificative, in carnetul de elev, ar putea s-apara iarasi note. Evaluarea in cifre e ceruta de dascalii clujeni care vor, astfel, sa revina la vechiul sistem de notare:

Silvia Cseh, corespondent Stirile Kanal D: Daca propunerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj va fi acceptata de catre Ministerul Educatiei, elevii claselor a treia si a patra ar putea primi note in loc de calificative. Astfel foarte bine s-ar putea transforma in nota zece sau noua, iar bine ar deveni opt sau sapte.

Schimbarea e benefica pentru elevii din clasele a III-a si a IV-a, care adesea percep trecerea din ciclul primar, in cel gimnazial,
ca pe o ruptura.
In plus, cadrele didactice spun ca evaluarea prin note i-ar putea ajuta pe copii sa treaca mai usor de examenele introduse recent de minister.

Adina Achim- invatatoare: Cred ca va aduce o evaluare mai realista si cred ca va fi benefica in primul rand pentru elevi, apoi pentru noi si nu in ultimul rand pentru parinti. 11:15

Parerile sunt insa impartite. Propunerea a fost facuta in timpul dezbaterilor privind noua lege a invatamantului. Daca primeste sprijin, s-ar putea transforma in proiect.

Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj: Urmeaza un draft al legii, poate ca mai multi colegi din tara vor percepe lucrurile la fel si atunci e posibil ca in proiectul de lege sa fie aceasta varianta.

Deocamdata, doar scolile private cu un alt sistem educational pot da note, in loc de calificative, elevilor din clasele primare.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si