VIDEO | „Nu e etic să cereți apă de la robinet”. Replica revoltătoare a unui ospătar către un client însetat

În plină alertă de canicula, hidratarea devine un lux. Ai bani să-ți cumperi o apă, reziști caldurii sufocante. Nu-ți permiți, riști să te prăbușești.

D.S., marți 02 iulie 2019 , 18:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sa ceri apa de la robinet atunci cand iesi la restaurant e o adevarata rusine! Cel putin asa sustin unii chelneri, care refuza sa ofere un pahar gratuit cu apa clientilor rapusi de canicula. Reporterii Kanal D au facut un experiment la mai multe terase, iar reactiile ospatarilor au fost de-a dreptul revoltatoare. Urmariti acum un material filmat si cu o camera ascunsa.

In plina alerta de canicula, hidratarea devine un lux. Ai bani sa-ti cumperi o apa, rezisti caldurii sufocante. Nu-ti permiti - risti sa te prabusesti. Ospatarii teraselor refuza vehement clientii care cer, insetati, apa de la robinet.

Ospatar: Uitati aici cafeaua dumneavoastra.

Client: Multumesc! Pot sa te rog sa imi aduci un pahar cu apa?

Ospatar: O sticla de apa plata sau minerala?

Client Nu, nu. Apa de la robinet.

Ospatar: Din pacate, apa de la robinet nu va pot servi.

Explicatia ospatarului este revoltatoare: Nu mi se pare normal ca, intr-un restaurant, sa veniti sa comandati apa de la robinet. Nu e etic sa cereti apa de la robinet.

Putine sunt restaurantele unde apa de la robinet este servita la discretie. Acum, pe o caldura insuportabila, doar unii manageri de terase au decis sa-si hidrateze clientii fara costuri aditionale.

Codul muncii prevede ca angajatorii sa ofere gratuit apa potabila persoanelor angajate, in fiecare zi muncita.

Exista insa o initiativa USR, prin care apa de la robinet ar putea deveni obligatorie si in restaurantele din Romania.

Initiativa e apreciata si de sociologi, care cred ca astfel s-ar injumatati deseurile sticlelor de plastic

Propunerea ca apa sa fie servita in mod gratuit in restaurante a fost adoptata de Senat luna trecuta si va intra in dezbatere la toamna, in Camera Deputatilor, care e for decizional.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si