Scenele halucinante în care Miron Cosma i-a îmbrâncit și înjurat pe membrii Asociației victimelor mineriadelor s-au derulat chiar în fața Parchetului General.

Citește și: VIDEO. Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de ani

"Băi, ciolănarule, nici nu erau mineri în București, dar te-au bătut pe tine.

Mă faci pe mine mincinos? Băi, ești tu mincinos ordinar!", s-a dezlănșuit fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma a fost chemat să dea cu subsemnatul în fața procurorilor în legătură cu evenimentele sângeroase care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Miron Cozma, îmbrânceli cu victimele Mineriadei[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

"Nu vă puneți cu mine, că vă rup cu bătaia. Ascultă-mă pe mine", a mai spus Miron Cozma.

Amenințările i-au fost adresate uneia dintre victimele care a fost grav rănită în timpul mineriadei  din iunie 1990.

"Lucrurile sunt foarte clare: au venit și ne au măcelărit. Eu personal am fost grav rănit, se vede aici și aici. Am fost paralizat nouăzeci de zile, am stat în trei spitale", spune unul dintre cei care s-au contrat cu Miron Cozma.

Dosarul mineriadei trenează de 34 de ani. Abia pe data de 25 aprilie a acestui an Parchetul general a anunțat începerea urmăririi penale față de marile nume care sunt acuzate că ar fi instrumentat violențele extreme din 1990.

Printre cei acuzați de infracțiuni contra umanității, alături de Miron Cozma, și care au ajuns până acum la audieri în ultimele săptămâni se numără Petre Roman, prim ministru la acea vreme, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru și Virgil Măgureanu, fostul director al SRI.

A mai fost audiat și fostul președinte Ion Iliescu, însă acasă la el, întrucât starea de sănătate nu i-a permis să se deplaseze la sediul parchetului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si