VIDEO - O nouă tulpină de coronavirus, mai contagioasă,posibil în țară

Noua tulpină de coronavirus, considerata de trei ori mai contagioasa decat virusul actual, e la un pas sa fie confirmata si in tara noastra, la un pacient.

Author: Iulian Ciurea luni 04 ianuarie 2021 , 19:33

"În acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat", spune un comunicat al DSU.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Virusul mutant care a făcut deja ravagii în Marea Britanie, din cauza faptul că e extrem de contagios, este privit cu indiferență de români, într-un moment în care purtarea măștii e mai importantă ca oricând. În lucru la Institutul Matei Balș sunt două probe, iar surse din interior susțin că un pacient recent sosit din Regatul Unit ar fi purtătorul noii tulpini de coronavirus.

„În laboratorul de genetică al Institutului două probe au avut rezultate la reacția de amplificare, diferite față de cele pe care le știam până acum. Urmează să se facă secvențierea și să vedem dacă, într-adevăr, se confirmă noua tulpină”, au declarat oficiali de la Matei Balș pentru Digi24.

Tulpina mult mai contagioasă de coronavirus, posibil la un pacient venit din Regatul Unit

Nici comunicatul oferit de autorități nu confirmă prezența noii tulpini în România, dar nici nu o infirmă până la sosirea rezultatelor:
"În acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat", spune un comunicat al DSU.

Rata de raspandire a noii tulpini de coronavirus este cu până la 70 la suta mai mare față de cea cunoscută deja, fapt pentru care trebuie să fim mult mai atenți la respectarea regulilor.
„Este bine sa fim mai precauti si sa respectam mai cu strictete regulile pentru ca daca are contagiozitate mai mare si riscul de a ne contamina este mai mare”, spun specialiștii.

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită prima dată în Regatul Unit

Medicii se așteaptă că virusul să dezvolte și alte tulpini periculoase, așadar vaccinul ar putea fi îmbunătățit pe viitor. În fața acestei noi crize, oamenii par însă relaxați: unii renunță să mai poarte mască, iar alții se bazează doar pe credință.

Momentan, virusul mutant a fost descoperit în 33 de țări din lume, motiv pentru care peste 40 de state au decis să-i izoleze pe toți călătorii care sosesc din Marea Britanie. Ultima țară care a depistat noua tulpină este Turcia, unde există deja 15 cazuri de pacienți infectați- toți, sosiți recent din Regatul Unit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si