Mutatia sud africană a coronavirusului si cea britanică sunt mult mai contagioase decât virusul original SARS-CoV-2. Potrivit OMS tulpina britanică a ajuns în 70 de ţări, iar cea sud-africană în 31. Aparuta initial in nordul Braziliei si devenita dominanta in Amazonia, noua mutatie a fost detectată pana si în Japonia,.
Medicii din toata lumea au observat o tendință de creștere a mortalității.

Media zilnică a deceselor a ajuns la 14.000 de cazuri- în creștere categorică față de 10.000 cât se înregistrau la sfârțitul lui noiembrie. În total în lume au fost înregistrate 2,16 milioane de decese din cauza COVID-19.

Avertisment dur al OMS: Noua tulpină, echivalentul unei alte epidemii

In acest context, in Marea Britanie, guvernul lui Boris Johnson impune o carantină la hotel celor care sosesc din țări în care variantele de COVID reprezintă un risc.

„Am interzis toate călătoriile din 22 de țări în care există riscul unor variante cunoscute, inclusiv Africa de Sud, Portugalia și națiunile din America de Sud. Și pentru a reduce riscul pe care îl prezintă cetățenii britanici și rezidenții care se întorc acasă din aceste țări, pot anunța că vom solicita tuturor cărora nu li se poate refuza intrarea să se izoleze în cazarea oferită de guvern, cum ar fi hotelurile timp de 10 zile, fără excepție”, a declarat Boris Johnson.

Sosirile din aceste țări ale cetățenilor străini sunt strict interzise.

Epidemii cu noua tulpină în mai multe zone de pe glob

Mai mult, liderii europeni cer producătorului britanic Astra Zeneca să creeze antidotul în mai multe fabrici, astfel încât tot mai mulți cetățeni de pe continent și nu numai să poată beneficia de vaccin.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Regimul din Siria a căzut. Bazele militare ale Rusiei sunt în ”stare de alertă”. Rebelii au pus mâna pe putere- stirileprotv.ro

„Uniunea Europeană a investit aceste sume de bani în aceste companii pentru a se asigura că este în măsură să primească dozele pe care le consideră necesare pentru campaniile sale de vaccinare și nu la un moment dat, ci cât mai curând posibil după autorizația condiționată de introducere pe piață a fost eliberată”, spune un oficial european.

Cerinta vine dupa ce in ultimele zile vaciinarile au trebuit reduse sau chiar sistate, asa cum a facut-o Madridul, in lipsa dozelor necesare.

De teama raspandirii noilor tulpine ale coronavirusului si Bulgaria a schimbat si ea conditiile de intrare in tara. De maine, si pana pe 30 aprilie, toti cei care intra pe teritoriul acestei tari, indiferent de motivul deplasarii, trebuie sa prezinte un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore inainte.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si