VIDEO - Orban: Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise

Premierul Ludovic Orban a afirmat că cel mai mare risc de transmitere a virusului apare în spaţii închise şi că este dificilă impunerea purtării măştii peste tot în aer liber, în special în perioada verii. Şeful Executivului s-a întrebat cum ar fi fost ca turiştii care merg la plajă sau care intră în apă să poarte obligatoriu mască şi a precizat că există totuşi nişte limite.

Catalina Popa, joi 23 iulie 2020 , 15:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise. În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Haideţi că sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a declarat Ludovic Orban joi la Constanţa.

Citeste si: Bucureștiul, depășit de două județe în topul îmbolnăvirilor cu coronavirus. Care e cel mai "sigur" loc din România

Acesta a comentat şi cu privire la măsurile pentru limitarea răspândirii COVID şi a precizat că nu vrea să se ajungă la noi restricţii sau vreo măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economie.

Citeste si: Tokyo, noi cifre record în criza COVID-19. Al doilea val de coronavirus?

Citeste si: O femeie din Botoșani a supraviețuit miraculos după ce a fost bătută crunt de soț

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a conchis Orban. 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si