Șoferii sunt total bulversați de ordonanța antidrog și modificările pe care guvernanți se chinuie să le facă de ceva vreme. Mai nou- se gândesc să-i oblige pe polițiști să înapoieze permisele dacă rezultatele analizelor de sânge nu sunt gata în 72 de ore. Un lucru imposibil- spun legiștii- mai ales în capitală- unde se fac teste în exces- susțin aceștia!, a transmis Cristian Sabbagh.

Ordonanța antidrog bulversează România

Controversata ordonanță antidrog a încins România mai rău decât canicula- iar pe șoferi i-a speriat și i-a bulversat deopotrivă. După tot scandalul izbucnit- cabinetul Ciolacu se sucește ca la Ploiești- iar acum se vehiculează o nouă modificare a legii. O modificare ce transformă lupta cu șoferii care urcă la volan sub influența stupefiantelor în lupta cu medicii legiști- parcă forțați să dea rezultatele analizelor de sânge mai repede. Concret- dacă cineva iese pozitiv la Drug test și rămâne fără permis- ar putea recupera carnetul de conducere în cazul în care nu primește verdictul de la medicină legală în cel mult 72 de ore.

S-a discutat despre cumpărarea altor aparate de testare printr-un program al Băncii Mondiale- dar nu e ceva ce se poate face peste noapte. Totodată- Ministerul de Interne vrea să doteze poliția rutieră cu un laborator propriu de prelevare și prelucrare a analizelor de sânge- o altă inițiativă controversată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Cel mai probabil joi urmează să mai fie şi alte discuţii între cei de la Institutul de Medicină Legală şi reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne pentru a vedea forma finală a ordonanței.

Iar apoi parlamentarii ar putea fi chemați din vacanță să voteze modificările.

Citește și: VIDEO Întârzieri cât o zi de vară la mersul trenurilor. Situație fără precedent creată de CFR, din cauza caniculei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si