VIDEO - Padre se luptă cu coronavirusul. Enoriașii se roagă pentru el

"Rugile noastre vor străbate cerul". Mii de enoriași, care speră ca Padre, cel mai iubit duhovnic din Banat să răzbească în lupta cu coronavirusul.

Author: Iulian Ciurea vineri 30 octombrie 2020 , 19:28

Părintele - în vârstă de numai 42 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă cu aproape 3 săptămâni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Părintele Varlaam, cunoscut în Banat sub numele de Padre, este unul dintre cei mai iubiți preoți din România. Este sufletul mănăstirii Partoș, iar chipul sau blând, chiar angelic, inspira bunătate, motiv pentru care îi apropie de Dumnezeu chiar și pe cei mai sceptici tineri. Părintele- în vârstă de numai 42 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă cu aproape 3 săptămâni, iar de atunci boala i-a măcinat trupul, de la o zi la alta.


- Evoluția este sfâșietoare.
- Vă rugați în continuare? Sperați să-l aveți aproape?
- Normal. Până în ultima clipă, spun alți prelați.

Padre se luptă cu coronavirusul, enoriașii îi sunt aproape

Lacrimi grele ca plumbul se scurg pe obrajii acestui preot, care se roagă pentru viața iubitului Padre. Duhovnicul despre care se spune că e plin de har, este acum pe plămân artificial, în stare critică, și numai o minune îl poate salva.
„Din nefericire, plamanii lui nu rezista. Padre avea comorbiditati, obezitate, apnee in somn si diabet zaharat”, spune preotul.
Padre a scris ultimul mesaj către enoriașii săi în urmă cu două săptămâni, de pe patul de spital. Un val de iubire a transmis duhovnicul enoriașilor săi- aceeași iubire și caldura care i-au presărat calea întreaga viață.
„Dragilor,
Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre. Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună.
Ps. Mulțumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mișcat inima.. Sunteți tezaurul meu!”, a scris Padre.

Enoriașii se roagă fierbinte pentru ca Padre să invingă coronavirusul

„Ne lipseste mult si chiar o spun din suflet acum. Ne rugam de 2 saptamani sa se faca bine, ca avem nevoie de el.
Asa om bun n-am intalnit, am 70 de ani, si nici nu voi mai intalni”, spun enoriașii.
Și în mediul online s-a făcut un altar de rugăciuni pentru iubitul duhovnic din Banat. Mesajele credincioșilor sunt impresionante:
„Ce este diferit la Padre?Este un om simplu într-o lume complicată. Îmi povestea că orice răutate a oamenilor nu este a lor și ei în esență toți sunt buni.
Padre... părinte/prieten/duhovnic pentru copii și tineri, ale căror inimi le cucerește prin nejudecată și iubire necondiționată...”, au scris oamenii pe internet.
Clopotele vor bate în fiecare zi la mănăstirea Partoș, iar credincioșii speră ca rugile lor să străpungă cerul, astfel încât părintele Varlam să nu părăsească viață lumească atât de devreme.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si