Pământul s-a zguduit cu putere și oamenii au ieșit speriați din case.

"Cutremur, cutremur la Târgu Jiu, cutremur în aceste momente"

Cutremurul a fost înregistrat la treizeci și nouă de minute după miezul nopții, în apropiere de târgu jiu, la o adâncime de numai paisprezece kilometri. Oamenii s-au trezit din cauza mișcărilor pământului și au ieșit speriați din case.

"- Eram în pat și dormeam și s-a simțit foarte puternic

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

- V-a trezit din somn?

- Din somn, da, da"

Mărturiile oamenilor sunt încărcate de spaimă.

"Stau la etajul patru și m-a legănat bine de tot. Mi s-au deschis ușile la dulap și m-a speriat, adică sunt speriată de mult, de când au început"

Pe 13 februarie, în aceeași zonă, s-a înregistrat un cutremur de 5,2. După nici 24 de ore, a urmat un seism mult mai puternic, 5,7.

Din acel moment, s-au înregistrat peste trei mii de replici, iar pagubele încă se văd. Sediul primăriei din Târgu Jiu are și acum acoperișul afectat.

"Probabil că ar trebui ar fi trebuit până la acest moment să devină obișnuință și să știm comportamentul pe care trebuie să-l adoptăm într-o astfel de situație. Este normal ca într-o astfel de situație să se instaleze panica, iar tendința să fie aceea de a părăsi clădirea.

Este foarte probabil totodată să ne facem mai mult rău decât bine pentru că elementele de construcție sensibile sunt scările și lifturile".

Pompierii spun că în astfel de situații ar trebui să rămânem în locuință, la distanță de obiectele de mobilier care s-ar putea prăbuși.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si