VIDEO | Pelerinajul la Sfânta Parascheva s-a lăsat cu scandal. Jandarmeria a intervenit

Spiritele s-au încins la Iași, la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. După ore întregi de așteptare, oamenii și-au pierdut răbdarea. Jandarmeria a intervenit pentru a aplana conflictele.

R.B., duminică 13 octombrie 2019 , 18:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele trei zile ale pelerinajului, iar 32 dintre acestea au fost duse la spital cu diverse afecţiuni. 

Sfânta Liturghie este programată luni, 14 octombrie şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Record de pelerini la Iași, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, numărul celor au ajuns până acum la moaște îl depășește pe cel înregistrat în anii anteriori. Până duminică după-amiaza, peste 77.000 de pelerini au ajuns la raclă.

Citeste si: VIDEO | Sfânta Parascheva. Zeci de mii de credincioși au venit la Iași pentru a se ruga la moaște

După multe ore de așteptat la coadă, spiritele s-au încins. Totul a pornit de la faptul că unii dintre credincioși încercau să se bage în față la coadă. Jandarmeria a trebuit să intervină. Au fost înregistrate zeci de apeluri la 112.

Citeste si: VIDEO | Credincioșii fac LIVE de lângă racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Imagini inedite de la Iași

Deși este a treia zi de pelerinaj, iar ziua de hram a Ocrotitoarei Moldovei este luni, organizatorii vorbesc deja despre un record de pelerini.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si