VIDEO | Pericol mare de cutremur în Balcani! Sesimele din Albania și Grecia ar putea fi doar începutul

Albania îşi plânge sufletele pierdute în cutremurul devastator de ieri, care s-a soldat, până acum cu 30 de morţi şi peste 600 de răniţi! A fost decretat doliu naţional, iar Ziua Naţională de mâine va fi marcată tot de durere! Zeci de oameni sunt încă daţi dispăruţi sub ruine, în condiţiile în care aproape 50 de supravieţuitori au fost salvaţi în orele de după catastrofă!

D.S., miercuri 27 noiembrie 2019 , 20:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zi şi noapte - echipele de salvatori - 52 dintre ei trimişi şi de ţara noastră, sapă neîncetat în ruinele clădirilor prăbuşite cu speranţa că vor mai găsi pe cineva în viaţă!

Au trecut mai bine de 24 de ore de la cutremurul care a distrus oraşele din epicentru - Durres şi Thumane - dar mai există încă speranţă de viaţă sub dărâmături!

Citeste si: Cutremur puternic în Grecia, în insula Creta

Fiecare viaţă salvată înseamnă o luptă câştigată cu minutele care se scurg şi reduc şansele de supravieţuire pentru cei prinşi sub ruine!

Cele mai multe victime sunt în Durres, pe coasta Marii Adriatice, şi la Thumane, localitatea aflata cel mai aproape de epicentru. În ambele oraşe, soldatii au instalat sute de corturi pentru sinistrati.
Autoritatile - inclusiv premierul albanez Edi Rama, care a vizitat orasele distruse - i-au sfatuit pe oameni sa nu mai intre in clădirile care sunt în pericol să se prăbuşească, mai ales că, de ieri si pana astazi, in zona, s-au inregistrat peste 100 de replici.

Pericol mare de cutremur în Balcani!

Unchiul unei copile de 15 ani a ajuns la disperare şi întreabă peste tot dacă a văzut-o cineva pe nepoata lui. A căutat-o, până acum, la spitale şi chiar la morgă, iar acum le cere ajutorul jurnaliştilor.

Un seism de 6 pe Richter a lovit marți şi insula Creta, din Grecia! Aşadar pericolul rămâne mare în Balcani, regiune care se află chiar la confluenţa plăcilor tectonice majore - africană şi eurasiatică. Zona seismică Vrancea este independentă de aceste mişcări, ne asigură specialiştii români!

Citeste si: VIDEO | Doliu național în Albania, după cutremurul care a lăsat în urmă zeci de morți. Un alt seism a lovit, azi, Grecia

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si