VIDEO - Perioada comunistă, reînviată într-o expoziție spre aducere aminte

Atmosfera din casele românilor din perioada comunistă, alimentarele sau magazinele de electronice din epoca de aur, u prins din nou viață cu ajutorul unei caravane

Webeditor: Iulian Ciurea luni 24 mai 2021 , 12:30

BIECTELE DIN COMUNISM, LECȚIE PENTRU PREZENT[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mașini de cusut Ileana, televizoare alb-negru sau păpușile Arădeanca nelipsite în anii dictaturii din casele românilor și-au găsit locul într-o expoziție, la Iași, alături de alte obiecte din epoca comunistă.

„Îmi trezesc amintiri pentru că cu o parte din ele chiar am copilărit, am crescut în casă cu aparatele de radio, pick-up-ul, bucătăria este aceeași cu care am crescut noi acasă”, spun vizitatorii.

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Pentru ca experiența vizitatorilor să fie una de neuitat, organizatorii au recreat, la scară mică, magazinele din perioada dictaturii comuniste, dar și locuințele românilor care erau mobilate și utilate aproape identic.

Expoziție despre perioada comunistă, cu obiecte din vremea dictaturii

Televizorul alb-negru de pe care nu lipseau milieul și bibeloul în formă de pește era atracția centrală a aprtamentului comunist. Mașina de cusut Ileana și pick-up-ul erau, de asemenea, la loc de cinste în epoca de aur, însă astăzi au rămas doar piese de muzeu care le trezesc amintiri nostalgicilor.

De la mașini, electronice și jucării până la produse casnice, ambalaje, afișe și reclame, în muzeu se regăsesc peste 2500 de exponate, unele vechi și de 150 de ani. Dacă unii vizitatori au avut ocazia să depene amintiri, pentru tineri, expoziția a fost o adevărată lecție de istorie.

Expoziția poate fi vizitată la Iași până pe 27 mai. Caravana retro va ajunge la Timișoara în perioada 1-13 iunie, iar la Cluj-Napoca va poposi în primele două săptămâni din luna octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si