VIDEO | Podurile de cale ferată, bombe cu ceas

Podurile de cale ferata din Romania sunt adevarate bombe cu ceas. In orice clipa pasajele se pot darama, si asta pentru ca nimeni nu investeste in reabilitarea lor. In urma cu un an, un pod feroviar din Budila, Brasov, a fost pus la pamant de viituri. O tragedie a fost evitata atunci in ultimul moment. Astfel de situatii ar putea aparea si in alte zone din tara daca autoritatile nu iau masuri urgente.

D.S., miercuri 12 iunie 2019 , 20:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cuvintele localnicilor s-au adeverit. Podul feroviar din comuna brasoveana Budila a devenit istorie in doar o fractiune de secunda. Cu cateva minute inainte de prabusire, un tren a traversat pasajul pentru ultima oara.

Localnicii sunt disperati ca trebuie sa caute alternative pentru a ajunge la serviciu sau in alte localitati aflate de-a lungul liniei respective. Autoritatile locale spun ca au cerut bani pentru reabilitare, dar ca nu au primit niciun raspuns de la guvern.

Un alt pasaj care este inca in picioare pune in pericol vietile a sute de oameni. Podul care se afla la intarea in Gara Brasov arata ca dupa razboi. Betonul s-a degradat, tevile de fier au fost mancate de rugina, iar traversele nu au fost schimbate de ani de zile.

Pe sub pasaj trec zilnic sute de masini, dar si pietoni. Unii se gandesc de doua ori daca s-o ia pe acolo, dupa ce vad halul in care a ajuns sa arate constructia suspendata.

Si in judetul Prahova sunt probleme la pasajele feroviare. Podul Regelui, construit pe vremea domniei lui Carol I, este in pericol de prabusire. Pasajul care se afla in apropierea satului Bobolia a fost afectat de inundatii. Pilonii de sustinere s-au deteriorat si exista riscul ca podul sa se prabuseasca. Pana la aceasta ora niciuna dintre autoritatile responsabile nu a comentat starea precara a infrastructurii feroviare.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si