VIDEO - Pornesc motoarele țărilor care trăiesc din turism. Europa se relaxează

Oficial, Europa se relaxează! Odată cu ea și turiștii care vor să uite de restricțiile de anul trecut. Țările care trăiesc din turism au pornit motoarele.

Webeditor: Iulian Ciurea marți 22 iunie 2021 , 12:17

SPANIA VREA TURIȘTI DIN ROMÂNIA[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Prima zi de vară astronomică ar putea să însemne o numărătoare inversă pentru turism- românii care merg în Spania nu mai trebuie să prezinte certificat de vaccinare

sau test de COVID la graniţă, întrucât România nu se mai află pe lista țărilor cu risc de infectare.

De veste s-a bucurat și Ovidiu, un turist care are zbor spre Tenerife și care nici nu știa despre noile măsuri de relaxare.

„Nu știam, acum am aflat că s-au relaxat măsurile și că nu avem nevoie de vaccin și nici test!

Din câte am înțeles, se poartă masca peste tot, mai puțin la plajă”, spune bărbatul.

La fel și acest pasager- bucuros că în sfârșit poate călători spre Regatul Spaniei fără niciun fel de restricție. Urma să plece cu soția, iar pentru concediul mult așteptat a dat aproximativ 3.000

de euro.

„Căutam demult o vacanță în Spania și asta era o vacanță scurtă pe care o aveam și am zis că ăsta e momentul, în ciuda faptului că nu aveau măsurile relaxate la vremea respectivă! Am scutit niște bani de teste PCR, în ciuda faptului că eram vaccinați și ne ajutau și măsurile dinainte, acum să sperăm că nici pe plajă nu se va purta mască”, spun turiștii.

Turism cu mai puține restricții în Europa în această vară

Harta turistică a Europei se reconfigurează. Cetățenii români care merg în Spania nu mai trebuie să prezinte nici certificat de vaccinare și nici test COVID-19. La fel procedează și Bulgaria, Cipru, Muntenegru. Grecia acceptă turiști și cu test rapid antigen, iar copiii cu vârstă de până în 12 ani nu mai au nevoie de niciun test. Italia acceptă și ea teste rapide antigen sau dovada vaccinării.

Există însă și țări mai restrictive, arată datele Ministerului român de Externe.

Austria, Turcia, Malta, Franța încă cer test PCR sau dovada vaccinării complete. Iar Regatul Unit rămâne în continuare țara cu cele mai dure măsuri: pasagerii trebuie să prezinte un formular, test PCR negativ, trebuie să stea în izolare 10 zile, interval de timp la sfârșitul căreia mai trebuie să efectueze un test.

Țările care se bazează pe turism au relxat restricțiile

Cu alte cuvinte, țările ale căror economii se bazează într-un mare procent pe turism, au relaxat măsurile pentru a primi vizitatori, este concluzia agențiilor de turism.

„Vedem țări care fac un pas curajos înainte și deschid turismul către români pe de o parte și apoi vedem dorința nemaipomenită a operatorilor lcoali de a intra într-un tip de normalitate, de a își recalibra afacerile profund afectate de criză!”, spun patronii din turism.

De la 1 iulie- va fi disponibil și certificatul verde, adică principalul document pe baza căruia pasagerii pot călători în ţările Uniunii Europene. Va fi valabil un an și va arăta dacă pasagerul a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si