VIDEO | Povestea cercetătorilor întorși în România să caute leac pentru cancer

Satisfactia este mare daca te intorci din străinatate să muncesti in tară. O spun tinerii cercetatori care aleg să-si continue munca in Romania, chiar dacă au terminat universitati de prestigiu din lume. Ei speră să faca ceva si pentru tara noastră.

D.S., luni 05 august 2019 , 13:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

MICHAEL BOGDAN MARGINEANU, doctorand: Am studiat biochimia celulara in Germania, la Bremen dupa care am continuat cu un masterat in Arabia Saudita.

Michael Bogdan Margineanu este doctorand in domeniul neurostiintelor, o ramura de viitor a cercetarii mondiale.

Ar fi putut ramane sa-si continue studiile in Emiratele Arabe sau oriunde in Occident.

Citeste si: Rona Hartner, mesaj emoționant

A ales sa revina in Timisoara la centrul de cercetare a cancerului, singurul de acest fel din Romania si Europa de Est.

MICHAEL BOGDAN MARGINEANU, doctorand: Pentru mine a contat acest aspect persoanl, insa m-au impresionat dotarile de la acest institiut si colectivul de cercetare. Mi-am dorit sa pot sa aduc o contributie din pregatirea mea in strainatate aici in tara, sa pun umarul la eforturile de cercetare.

Dupa 6 ani de lucru in prestigiosul spital american Johns Hopkins si la universitatea Yale, Raul Patrascu a decis sa se intoarca in Romania.

Spera ca va gasi tratamentul care sa combata cancerul, mai ales cel la copii.

RAUL PATRASCU: Aici imi e familia, asa am simtit, sa lucrez in romania si pentru ca romania e tara cu cea mai mare incidenta de cancer la nivel european, cea mai mare mortalitate, deci suntem cei mai slabi in a trata cancerul.

Alţi peste 50 de specialisti fac parte din echipa. Munca este multa si grea, dar tinerii au sperante ca vor reusi.

RAUL PATRASCU, cercetator: Daca acest prim pas va fi de succes, eu estimez un termen conservator de 2 ani. Partea trista e ca acest medicament va ajunge pe piata in strainatate mai devreme decat aici in Romania.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si