VIDEO | Povestea unui apel fals. Cine e femeia care a sunat la 112 după o ceartă cu iubitul

O ceartă între îndrăgostiți a pus pe jar 200 de polițiști din sudul Romaniei. Un apel de 20 de secunde la numărul de urgență 112 al unei femei s-a soldat cu filtre pe șosele și căutări prin curțile oamenilor. Șocant cu adevărat este că autoritățile au la dispoziție aceleași proceduri greoaie de identificare a apelantului ca înainte de cazul Caracal.

D.S., marți 15 octombrie 2019 , 20:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Femeia care a bagat panica in politia din sudul Romaniei are 34 de ani, este patroana unei firme si se pare ca ca apelul fals la numarul de urgenta a fost finalul unui scandal intre indragostiti.

Astfel, la ora 14:23, operatoarea de serviciu in Olt la 112 a primit un apel bizar. Era o voce de femeie.

„Lasă-mă, nebunule, să cobor!”, s-a auzit în casca angajatei STS, apoi apelul s-a întrerupt și telefonul a rămas temporar fără semnal.

Speriați de un nou caz Caracal, polițiștii au identificat repede sursa apelului - zona Balș, din Olt, și au instituit imediat filtre pe șosele.

Citeste si: VIDEO | Un nou caz Caracal. Poliţiştii caută o fată care a sunat la 112 și a spus că este răpită

Mașina din care a plecat apelul a fost identificată și ea în trafic dupa semnalul telefonului mobil. A fost oprită de către agenți aproape de Slatina.

Se pare că și de această dată polițiștii au apelat la DOS - Direcția de Operațiuni Speciale, pentru localizarea apelului. Și asta pentru că autoritățile au la dispoziție exact aceleași legi ca înainte cazul Dincă, adică o procedură extrem de lungă și greoaie.

Concret, pentru a putea fi folosită tehnica de localizare întâi trebuie intregistrat un dosar penal. Mai apoi, procurorul de caz trebuie să facă o solicitare cu privire la acest lucru către judecător, iar cel din urmă să o aprobe. In cazul răpirii de ieri aceşti paşi au fost săriţi însă nicio instituţie nu confirmă oficial acest lucru.

În autovehiculul oprit, se aflau o femeie și iubitul ei, care le-au explicat polițiștilor șocați că n-a fost vorba decât de o glumă proastă.

Mai exact, femeia a încercat să-l sperie pe bărbat care conducea prea repede și i-a spus că sună la 112. Ceea ce a și făcut.

Citeste si: VIDEO | Ce au găsit anchetatorii în telefonul lui Gheorghe Dincă

Inițial, politia din Olt le-a dat drumul celor doi, pentru că nu se verifica varianta răpirii. Doar că au fost opriți din nou de poliția din Ilfov, unde au domiciliul. S-au ales cu un dosar penal pentru alertarea fără motiv a autorităților.

Din păcate, amenda pentru asemenea faptă a rămas tot la valoarea modică de 500 de lei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si