VIDEO | Prea putini romani stiu ce sa faca in situatii limita. Cum sa ajute pe cineva care a suferit un stop cardiac sau ce sa faca in caz de cutremur

Romania se afla la coada unui clasament realizat de Federatia Internationala a Crucii Rosii in materie de acordare de prim-ajutor.

C.D., sâmbătă 20 aprilie 2019 , 14:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un minut de intarziere in acordarea unui prim ajutor diminueaza cu 10 % sansele de supravietuire ale unei victime.  In Romania, foarte putini se pot descurca in situatii limita si stiu ce pot face ca sa ajute pe cineva aflat intr-o situatie critica. De la aceste constatari a pornit proiectul politistului Viorel Teaca, un veteran al misiunilor de voluntariat, cu 5000 de ore la activ, ca salvator.

Citeste si: VIDEO | După intervenții chirurgicale dificile, un motan și o oaie au devenit cei mai buni prieteni

Viorel Teaca sustine, incepind cu aceasta saptamana, la Slatina, mai multe serii de cursuri de prim ajutor de baza. O sesiune dureaza o singura zi, 8 ore si este gratuita.

Proiectul, la care se poate inscrie oricine doreste sa invete cum sa salveze vieti- va dura un an. Instruirea va fi asigurata in baza unei colaborari intre Corpul National al Politistilor, Politia Municipiului Slatina, Filiala Olt a Crucii Rosii si Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu", acolo unde se si fac inscrierile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si