VIDEO - Pregătirile pentru sezonul de schi stau sub semnul pandemiei

Cum la munte a nins deja, în staţiuni au început pregătirile pentru sezonul de schi. Totul este însă adaptat pandemiei prin care trecem cu toții.

Author: Iulian Ciurea vineri 20 noiembrie 2020 , 19:16

În era pandemiei, pregătirile pentru sezonul de schi sunt speciale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Azuga este una dintre stațiunile care se pregătește de iarnă.

Cum vremea s-a răcit în ultimele zile, angajații domeniului schiabil au pornit tunurile care produc zăpadă artificială.  Pentru ca instalația să funcționeze este nevoie ca temperatura să scadă sub minus patru grade Celsius.
„Din acest weekend începem să înzăpezim artificial pârtia Sorica. Să sperăm că în maxim două săptămâni începem să schiem”, spune directorul telegondolei din Azuga.

Și monitorii de schi aşteaptă cu entuziasm să primească învățăceii la lecții, pe pârtie, însă cu reguli diferite față de anii trecuți.

Sezonul de schi se apropie, pregătirile sunt în toi

„Anul trecut făceam o lecție de grup cu maxim șase persoane, anul acesta lecțiile de grup vor fi limitate.

Vom face lecții de grup doar cu membrii aceleiași familii”, spun monitorii de schi.

Pregătiri se fac și în unitățile de cazare. La acest hotel de patru stele din Azuga au fost luate toate măsurile pentru ca turiștii care vor să vină la schi să se simtă în siguranță.
„Nu se mai fac rezervări timpurii, se merge pe last minute-uri, city break-uri, așa un weekend la munte”, spun managerii de hoteluri.

Și în Poiana Brașov au început pregătirile pentru sezonul de iarnă. Instalațiile de transport pe cablu au fost testate, iar în masivul Postăvarul au fost montate tunurile care produc zăpadă artificială. Deși sunt dornici să meargă la schi, mulţi turiști se tem că nu vor mai avea parte de aceeași experiență din anii trecuți.

În era pandemiei, pregătirile pentru sezonul de schi sunt speciale

„Eu ca schior și ca iubitor al muntelui anul ăsta, dacă o să circul pe munte, o să circul pe jos și în zone remote, cât mai retrase. Am părinți bătrâni acasă”, spune un bărbat.

Pentru ca turiștii să aibă un concediu sigur, autorităţile din stațiunile montane au propus un set de reguli care s-ar putea aplica în această iarnă. Telecabinelele și telegondolele ar putea circula doar cu geamurile deschise, iar capacitatea s-ar reduce la jumătate. În plus, numărul mijloacelor de transport în comun ar trebui suplimentat, pentru evitarea aglomerației. Autoritățile mai recomandă deplasarea în stațiuni cu mașina personală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si