VIDEO - Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunilor la Dumnezeu

Cand ne dorim ceva cu adevarat, reușim să obtinem. Unii oameni pun succesul pe seama muncii și a ambiției, alții pe seama rugăciunilor la Dumnezeu.

Author: Iulian Ciurea joi 14 ianuarie 2021 , 14:21

rugaciune
Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunii[Sursa foto: Ortodoxia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Multi se roaga dar au credinta putina. Credinta nu putem sa o cuantificam. Credinta este o adeziune totala, pe care trebuie sa o avem, din tot sufletul, fata de Dumnezeu.

Si cand spun din tot sufletul, ma gandesc la cele 3 componente ale sufletului: mintea- ratiunea, sentimentele- afectul si vointa-partea volitiva. Deci daca poti sa ti le consolidezi pe cele 3 si aderi total cu cele 3 componente fata de dumnezeu, langa dumnezeu, ai credinta puternica”, spun preoții.

Puterea rugăciunilor este extrem de mare, spun preoții

„Sufletul cere, cere el rugaciunea cu care trebuie sa rezonezi, ratiunea o poti folosi ca sa gasesti, sa te informezi, ce se pliaza, mai ales in lumea in care traim unde informatia e atat de usor accesata, ce se pliaza, ce psalmi se pliaza pe ce am eu acum, pe starea sufleteasca, pe starea inimii mele”, spun preoții.

Rugaciunea este factorul zero de la care pornesc toate lucrurile. Este un element de crestere a imunitatii spirituale dar si unul de relationare sociala si trebuie folosit in cunostinta de cauza, spun preoții.

„Nu trebuie mecanizata rugaciunea: daca nu ai timp suficiente, atunci macar o rugaciune scurta, dar sa simti, sa simti ca ai dialogat, exact ca si cand te intalnesti cu cineva drag si ti-ai fi dorit sa ii spui 2 vorbe de apreciere, de incurajare. Ei, acele doua vorbe fac cat 20 de minute”, ne învață preoții.

„De slava lui Dumnezeu, adica ii recunoastem maretia lui, il recunoastem ca Ziditor; de multumire, ca ii multumim lui dumnezeu pt darurile pe care le-a dat, cele doua daruri, cele mai importante, viata si sanatatea, dar si derivatele- deci rugaciunea de multumire care e f importanta- si rugaciunea de cerere, care, de fapt, e cel mai des folosita, pt ca suntem obisnuiti sa cerem in permanenta de la dumnezeu si de cele mai multe ori cand suntem in imposibilitatea de a realiza ceva de unul singur, cerem ajutor”, spun preoții.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si