Vești în dosarul lui Cristian Pomohaci. Ce sentință a primit fostul preot

Procurorii aduc noi vești în dosarul lui Pomohaci. Bărbatul a obținut anularea obligației de a nu părăsi țara, așa că poate să călătorească unde dorește.

Author: Georgiana Balaban luni 07 decembrie 2020 , 09:29

dosarul lui cristian pomohaci
Noi vești în dosarul lui Pomohaci.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul preot, Cristian Pomohaci este acuzat că a tras o „țeapă” de 140.000 de lei statului. Inițial, Cristian Pomohaci și-a recunoscut faptele, însă ulterior și-a schimbat declarațiile.

Apoi a contestat condamnarea primită. Procurorii au decis să modifice sentința și să anuleze cea mai importantă obligație și anume aceea de a părăsi țara.

„Admite apelul inculpatului P.C.D. (Pomohaci Cristian Dorin- n.r.) împotriva sentinţei penale nr. 28 din 11 martie 2020 pronunţată de Tribunalul Mureş în dosarul nr. 1841/102/2018. Desfiinţează în parte hotărârea atacată şi rejudecă în următoarele limite cauza: Înlătură aplicarea faţă de inculpat a obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie:- să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Suma de 300 lei, onorariu avocaţial parţial pentru avocatul desemnat din oficiu pe seama inculpatului se va înainta de Ministerul Justiţiei către Baroul Mureş. Definitivă”, au decis judecătorii.

Pomohaci- în atenția legii încă din anul 2018

Fostul preot era obișnuit cu un alt stil de viață și ducea și trăia într-un stil aparte. În urmă cu doi ani, Parchetul General a transmis că a început urmărirea penală în cazul fostului preot Cristian Pomohaci pentru evaziune fiscală în formă continuată. Se pare că, Pomohaci a omis declararea unei sume de aproape 700.000 de lei, venituri din închirierea a 11 imobile.

dosarul lui cristian pomohaci
Fostul preot - Cristian Pomohaci.[Sursa foto: google]

Citeste si: Cristian Pomohaci, declarații uluitoare despre coronavirus: "N-ați avut niciodată..."?

Citeste si: Cristian Pomohaci a îmbrăcat din nou veșmântul de preot și a aterizat tocmai în California! Solistul de muzică populară se află în turneu în America

„În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale”, era menţionat în comunicatul Ministerului Public.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si