VIDEO | Primele arestări in cazul copiilor-sclavi din Maramures

Judecătorii Tribunalului Maramureș au trimis cinci persoane in arest preventiv pentru 30 de zile, printre ei fiind și cetățeanul german considerat capul rețelei și proprietarul centrului.

Author: D.S. joi 29 august 2019 , 13:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Soția acestuia este sub control judiciar, la fel și alte doua persoane de cetățenie romana. Astăzi ar trebui sa ajunga la audieri și alte persoane care ar avea legături cu proiectul nemtilor.

Tot azi la Baia Mare ajung și părinții copiilor din Germania.

Ministrul Muncii și-a trimis corpul de control la sediu Agenției pentru Plati și Inspecție Socială pentru a verifica cum s-au dat autorizațiile pentru funcționarea taberei.

„Am văzut iadul pe pământ”, le-au spus anchetatorilor copiii din Germania care ar fi devenit sclavi pe pământul maramureșenilor.

Câțiva dintre ei, toți minori, au făcut mărturii tulburătoare despre umilințele la care ar fi fost supuși în semn de re-educare.

Loviți cu biciul, forțați să muncească până la epuizare, să doarmă în cocina cu porcii și să mănânce doar pâine uscată, unii adolescenți ar fi vrut să-și ia zilele.

Alții au încercat să evadeze.

Citeste si: VIDEO| Mărturiile tulburătoare ale copiilor-sclavi din Maramureș. Unii au fost forțați să doarmă în cocină, cu porcii


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si