VIDEO | Primul caz de gripă confirmat oficial. Dozele de vaccin sunt de negăsit

E oficial! Primul caz de gripă din România a fost confirmat la un bărbat din Dâmbovița. Problema, însă, este că aproape nicăieri nu se găsește vaccin antigripal. Medicii de familie au epuizat de mult dozele pe care le-au avut la dispoziție, în timp ce farmaciștii ridică din umeri. Nu-l mai au nici ei în stoc.

Author: D.S. miercuri 04 decembrie 2019 , 20:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicii de familie au primit până acum vaccinul antigripal în trei tranșe, iar în medie, un medic din București a primit aproximativ 50 de doze, în condițiile în care fiecare are peste 2.000 de pacienți, dintre care jumătate încadrați în grupele de risc.

RODICA TĂNĂSESCU – MEDIC DE FAMILIE: Vin! Vin și întreabă. Ba uneori chiar se supără. Că am auzit că vecinului i-ați făcut. Păi da, că veciul s-a înimerit la consultații în cele câteva zile în care am avut doze disponibile.

Citeste si: Vaccinul antigripal: o necesitate pentru tine și copilul tău? Află totul despre vaccinare

Ceea ce ni s-a spus nou de la Direcția de sănătate Publică a fost că „nu mai primim”. În total, Ministerul Sănătății a comandat un milion şi jumătate de doze, cu 200 de mii mai multe decât anul trecut. Numai că a crescut foarte mult numărul celor care vor să se vaccineze.

Potrivit noului ministru al Sănătății, în jurul datei de 15 decembrie urmează să mai fie livrat în cabinetele medicilor încă un lot de doze de vaccin, acesta fiind și ultimul din acest sezon gripal.

Între timp, cei care vor să îl cumpere din farmacii nu îl mai găsesc pe nicăriei.

Anul trecut, aproximativ 200 de persoane și-au pierdut viața din cauza gripei, iar anul acesta, specialiștii au anunțat că virusul gripal este chiar mai periculos.

Citeste si: VIDEO| Numărul cazurilor de gripă s-a dublat. Vaccinul, greu de găsit


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si