Prinţul Emanuel de Liechtenstein a transmis o scrisoare în care a precizat că a mers la vânătoare împreună cu ghizi români. El susține că a obținut o derogare pentru a ucide o ursoaică despre care sătenii spuneau că le atacă des gospodăriile și chiar susține că ursoaica s-ar fi aflat destul de aproape de casele lor în momentul în care a ucis-o.

”Nu l-am împușcat pe Arthur”

Nu l-am împuşcat pe ursul Arthur, ci un urs mai mic. Am împușcat ursul care crea probleme localnicilor, la o distanță de 250 de metri de casele dintr-un sat din zonă”, susține prințul.

Citeste si: VIDEO- Arthur, cel mai mare urs din România, ucis de un prinț străin

”În acte reiese clar că prințul a împușcat un urs mare, de dimensiune, tezaur național, 592 puncte, el susține că era ursoaică, mai mic. Dacă se raportaseră doar femele cu pui și prințul a ucis o femelă e o altă probelma de legalitate, deoarece ursoiacele cu pui nu pot fi împușcate, legal, trebuie relocate”, spune Gabriel Păun, activist ecologist.

Prințul spune că avea autorizație

Prințul susţine că totul a fost făcut legal, pe baza unei autorizaţii oficiale obţinute de la o autoritate competentă din România, însă nu aduce prea multe informații despre derogarea pe care

a obținut-o și despre care autoritățile din partea noastră spun că a fost una ilegală:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile.”

Citeste si: VIDEO- Marele urs brun ucis de prinț, o lume întreagă în stare de șoc

”A fost o derogare vagă, se acordă pentru un exemplar din specia urs, fără vârstă și sex, deci derogarea a fost, din capul locului, una abuzivă și care a făcut excepție de la regulă”, mai arată Păun.

Blana urusului, analizată

Între timp, blana ursului a ajuns pe mâna unui tăbăcar din Târgu Secuiesc, care a examinat-o și a spus că un singur glonț a fost necesar pentru ca ursul să fie ucis, iar asta poate face doar un vânător cu experiență. Acelaşi tăbăcar a mai precizat că nu poate să specifice dacă blana aparţine unei femele sau unui mascul.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Esta TerBlanche, protagonista serialului „All My Children”, găsită moartă în casă. Ce se știe despre cauza exactă care i-a pricinuit decesul- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO -Un pui de urs flămând terorizează comunitatea, statul tolerează

Prinţul Emmanuel de Liechtensein spune că deține imagini care pot dovedi că nu l-a ucis pe ursul Arthur, însă deocamdată nu a dat publicității niciuna.

A promis însă că va ajuta anchetatorii români pentru a afla cum s-a întâmplat totul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si