VIDEO - Prințul austriac susține că nu l-a ucis pe Arthur. Are dovezi!

Prințul austraic, acuzat că a ucis ilegal unul dintre cei mai mari urşi din România, a avut o nouă reacție după ce scandalul a ajuns în presa din toată lumea. Prinţul din Lichtenstein spune că are dovezi care arată că este nevinovat și că a împușcat ursoaica despre care cetățenii spuneau că le atacă gospodăriile.

Author: Mircea Pop sâmbătă 08 mai 2021 , 18:32

Prințul austriac susține că nu l-a ucis pe Arthur. Are dovezi!
Prințul austriac susține că nu l-a ucis pe Arthur. Are dovezi![Sursa foto: Agent Green]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prinţul Emanuel de Liechtenstein a transmis o scrisoare în care a precizat că a mers la vânătoare împreună cu ghizi români. El susține că a obținut o derogare pentru a ucide o ursoaică despre care sătenii spuneau că le atacă des gospodăriile și chiar susține că ursoaica s-ar fi

aflat destul de aproape de casele lor în momentul în care a ucis-o.

”Nu l-am împușcat pe Arthur”

Nu l-am împuşcat pe ursul Arthur, ci un urs mai mic. Am împușcat ursul care crea probleme localnicilor, la o distanță de 250 de metri de casele dintr-un sat din zonă”, susține prințul.

Citeste si: VIDEO- Arthur, cel mai mare urs din România, ucis de un prinț străin

”În acte reiese clar că prințul a împușcat un urs mare, de dimensiune, tezaur național, 592 puncte, el susține că era ursoaică, mai mic. Dacă se raportaseră doar femele cu pui și prințul a ucis o femelă e o altă probelma de legalitate, deoarece ursoiacele cu pui nu pot fi împușcate, legal, trebuie relocate”, spune Gabriel Păun, activist ecologist.

Prințul spune că avea autorizație

Prințul susţine că totul a fost făcut legal, pe baza unei autorizaţii oficiale obţinute de la o autoritate competentă din România, însă nu aduce prea multe informații despre derogarea pe care a obținut-o și despre care autoritățile

din partea noastră spun că a fost una ilegală:

”După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile.”

Citeste si: VIDEO- Marele urs brun ucis de prinț, o lume întreagă în stare de șoc

”A fost o derogare vagă, se acordă pentru un exemplar din specia urs, fără vârstă și sex, deci derogarea a fost,

din capul locului, una abuzivă și care a făcut excepție de la regulă”, mai arată Păun.

Blana urusului, analizată

Între timp, blana ursului a ajuns pe mâna unui tăbăcar din Târgu Secuiesc, care a examinat-o și a spus că un singur glonț a fost necesar pentru ca ursul să fie ucis, iar asta poate face doar un vânător cu experiență. Acelaşi tăbăcar a mai precizat că nu poate să specifice dacă blana aparţine unei femele sau unui mascul.

Citeste si: VIDEO -Un pui de urs flămând terorizează comunitatea, statul tolerează

Prinţul Emmanuel de Liechtensein spune că deține imagini care pot dovedi că nu l-a ucis pe ursul Arthur, însă deocamdată nu a dat publicității niciuna. A promis însă că va ajuta anchetatorii români pentru a afla cum s-a întâmplat totul.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si