VIDEO | Problema facturilor la gaze și electricitate care au explodat provoacă disperare printre consumatori

Unii se plâng că valoarea facturilor a crescut chiar și cu peste 500 la sută. Guvernanții promit ajutoare pentru românii cu venituri foarte mici, iar pentru ceilalți soluția este să devină mai ponderați la iarnă.

Author: M.A. Reporter: Andreea Gurban marți 31 august 2021 , 16:42

Problema facturilor la gaze și electricitate care au explodat provoacă disperare printre consumatori
Problema facturilor la gaze și electricitate care au explodat provoacă disperare printre consumatori[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până atunci, oamenii își plâng de milă și spun că pentru a își plăti utilitățile vor reduce din mâncare sau din medicamente.

Facturi de 5 ori mai mari

Această doamnă a suferit un șoc când a văzut factura la energie electrică. În loc de 50 de lei cât plătea în mod normal la același consum, factura i-a venit acum 2.600 de lei.

Povara facturilor uriașe e o realitate sumbră însă. Energia electrică s-a scumpit la nivel global. Unii furnizori apelează la practici comerciale incorecte, de aici și anomaliile comise.

Sunt concluziile și celor de la Protecția Consumatorului.

Citeste si: VIDEO| Factura la întreținere, de TREI ori mai mare în această iarnă! Anunțul făcut de primarul Nicuşor Dan

Nu doar energia electrică s-a scumpit, ci și gigacaloria

În Capitală, de exemplu, unde jumătate de milion de apartamente sunt racordate la sistemul de energie centralizată, bucureștenii plăteau 163 de pentru o gigacalorie, deși prețul real e de 490 de lei. Diferența era acoperită de subvenția primăriei. Momentan, nu se știe dacă subvenția va mai fi suportată de municipalitate.

Ca atare, cine nu își va permite să plătească încălzirea la iarnă, va tăia din alte cheltuieli.

Cu ochi în lacrimi, Maria ne spune că este grav bolnavă. Dar nu se poate lipsi de căldură la iarnă. Așa că preferă agent termic și renunță la medicamente, deși o poate costa viața.

Citeste si: VIDEO| Facturile la gaz și energie electrică au explodat de-a dreptul în ultima perioadă. Află care este motivul

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, 31 august, că își va asuma legea consumatorului vulnerabil, o lege care zace de 9 ani în Parlament, fără niciun rezultat. În alte țări din Europa, consumatorul vulnerabil înseamnă persoana care plătește mai mult de 10% din veniturile familiei pe energie. În România se discuta ca acesta să fie definit în funcție de venitul minim.

Până la această lege, se discută despre niște compensații

De la 1 noiembrie, Guvernul va compensa așadar facturile pentru românii cu venit sau consum mediu.

Citeste si: Soacra Simonei Halep, scandal cu o firmă de pază! A refuzat să plătească o factură de 770 de lei! EXCLUSIV


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si