VIDEO | Programul felxibil, mai atrăgător decât salariul mare pentru tinerii care își caută un loc de muncă

Salariul mare nu mai este un criteriu pentru tinerii care sunt în căutarea unui nou loc de muncă. Viitori angajați sunt mai interesați să aibă un program flexibil și șansa să își dezvolte cariera. Este concluzia unui studiu realizat recent de o companie internațională de consultanță profesională.

Author: D.S. joi 26 decembrie 2019 , 19:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vlad Mocanu are 24 de ani și este de profesie specialist marketing. De doi ani colaborează cu o firmă din Oradea, care i-a oferit nu doar un salariu satisfăcător, ci mai ales un program flexibil. Petrece zilnic la birou doar patru ore.

Vlad Mocanu: Aceste este biroul meu unde îmi petrec câteva ore pe zi. Chiar acum lucrez la o strategie de marketing, mai exact un studiu de piață pentru o strategie de marketing internațională.

Pentru că are libertate de mișcare și posibilitatea să își organizeze singur timpul de lucru, Vlad a scris și o carte.
În ea povestește despre "eșecuri de succes" ale antreprenorilor români, după ce el însuși a investit prost în două afaceri- o firmă de IT și o cafenea.

Cartea a fost lansată la Londra și Roma, așa că tânarul a petrecut mult timp departe de birou. A vândut aproape patru mii de exemplare în opt luni.

Vlad Mocanu: Acesta este mediul meu preferat de lucru, este o atmosferă foarte lejeră. Aici pot să vin dacă am o întâlnire sau dacă vreau să citesc o carte. Poate vrem să facem o pauză, în care să ne relaxăm puțin. E chiar un mediu perfect pentru a fi productiv.

Pe lângă salariul obținut din marketing, Vlad participă la o serie de evenimente în țară în calitate de vorbitor.

Câștigă, în medie, 2500 de euro pe lună.

Vlad Mocanu: Pentru mine este crucial să am flexibilitate. Călătoresc destul de mult prin țară, sunt evenimente la care sunt invitat și atunci am nevoie de contracte care să-mi ofere posibilitatea de a mă deplasa și de a face lucrurile chiar de pe traseu. Adică pot să lucrez pentru un client din Oradea din București.
La 11,7% din salariu sunt dispuși să renunțe tinerii din România care sunt în căutarea unui nou loc de muncă, arată un studiu realizat de o companie de consultanță din
România.

Angajaţii care lucrează în domeniul tehnologiei ar renunţa chiar la un procent mai mare, de 12,4% în schimbul unor facilități.

Vlad Sarca, antreprenor si consultant resurse umane:Tinerii din ziua de azi caută foarte mult autonomia la locul de muncă și sunt foarte interesați de dezvoltatea personală în cadrul locului de muncă. Foarte mulți nu mai rezonează foarte bine cu programul acela de la 8.00 la 16.00.

Potrivit unui studiu recent realizat de o companie de orofil, 51% dintre tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă ar ceda o parte din venit pentru un program flexibil. 37% ar fi de acord să renunțe la o parte din salariu pentru a învăța noi abilități la locul de muncă.

Vlad a început să scrie al doilea volum, semn ca job-urile cu program flexibil l-au ajutat să fie productiv și creativ la locul de muncă.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si