Vlad Mocanu are 24 de ani și este de profesie specialist marketing. De doi ani colaborează cu o firmă din Oradea, care i-a oferit nu doar un salariu satisfăcător, ci mai ales un program flexibil. Petrece zilnic la birou doar patru ore.

Vlad Mocanu: Aceste este biroul meu unde îmi petrec câteva ore pe zi. Chiar acum lucrez la o strategie de marketing, mai exact un studiu de piață pentru o strategie de marketing internațională.

Pentru că are libertate de mișcare și posibilitatea să își organizeze singur timpul de lucru, Vlad a scris și o carte.
În ea povestește despre "eșecuri de succes" ale antreprenorilor români, după ce el însuși a investit prost în două afaceri- o firmă de IT și o cafenea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Cartea a fost lansată la Londra și Roma, așa că tânarul a petrecut mult timp departe de birou. A vândut aproape patru mii de exemplare în opt luni.

Vlad Mocanu: Acesta este mediul meu preferat de lucru, este o atmosferă foarte lejeră. Aici pot să vin dacă am o întâlnire sau dacă vreau să citesc o carte. Poate vrem să facem o pauză, în care să ne relaxăm puțin.

E chiar un mediu perfect pentru a fi productiv.

Pe lângă salariul obținut din marketing, Vlad participă la o serie de evenimente în țară în calitate de vorbitor. Câștigă, în medie, 2500 de euro pe lună.

Vlad Mocanu: Pentru mine este crucial să am flexibilitate. Călătoresc destul de mult prin țară, sunt evenimente la care sunt invitat și atunci am nevoie de contracte care să-mi ofere posibilitatea de a mă deplasa și de a face lucrurile chiar de pe traseu.

Adică pot să lucrez pentru un client din Oradea din București.
La 11,7% din salariu sunt dispuși să renunțe tinerii din România care sunt în căutarea unui nou loc de muncă, arată un studiu realizat de o companie de consultanță din România.

Angajaţii care lucrează în domeniul tehnologiei ar renunţa chiar la un procent mai mare, de 12,4% în schimbul unor facilități.

Vlad Sarca, antreprenor si consultant resurse umane:Tinerii din ziua de azi caută foarte mult autonomia la locul de muncă și sunt foarte interesați de dezvoltatea personală în cadrul locului de muncă. Foarte mulți nu mai rezonează foarte bine cu programul acela de la 8.00 la 16.00.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Potrivit unui studiu recent realizat de o companie de orofil, 51% dintre tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă ar ceda o parte din venit pentru un program flexibil. 37% ar fi de acord să renunțe la o parte din salariu pentru a învăța noi abilități la locul de muncă.

Vlad a început să scrie al doilea volum, semn ca job-urile cu program flexibil l-au ajutat să fie productiv și creativ la locul de muncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si