VIDEO - Psihologii ne explică de ce banii nu aduc întotdeauna fericirea

Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Vorba neaoș romanescă este supra-estimată în zilele noastre. Oamenii cu bani pot fi extrem de nefericiți.

Author: Iulian Ciurea miercuri 24 februarie 2021 , 13:15

bani fericire
Banii nu aduc întotdeauna fericirea[Sursa foto: Ziarul de Iași]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Noi avem niste limite de a absorbi satisfactiile vietii, e ca atunci cand zici mananci, cat poti sa mananci... mai mult cat ai putea...

pai cat te tine stomacul, ti se face rau si oricum te opresti. Asa este si cu satisfatiile. Persoanele care au ajuns sa castige foarte multi bani si nu au fost pregatite sa administreze acei bani, acele persoane ajung sa traiasca adevarate drame, si ajung pacienti si de ai nostr i, pentru ca find astilitatea, falsitatea, griji fara masura, fie nu resusesc sa se adapteze ei la stilul de viata pe care il cer acei bani, nu este neaparat o fericire sa ai bani multi si sa nu stii ce sa faci cu ea”, spun psihologii.

Banii și fericirea nu fac întotdeauna casă bună, spun psihologii

„Cei care au ajuns sa aiba foarte multi bani se dezechilibreaza pentru ca se intreaba ce satisfactie sa am eu...

am tot si incep sa o ia razna... vor putere politica... ma duc sa influentez o tara sau incep sa consume droguri, tot felul de lucruri deosebite si scumpe crezand ca in stilul acesta simte. Un om cu foarte multi bani nu mai simte iarba cu calcaiele lui, nu mai simte lucrurile mici... asa ca el cauta niste excese sa simtă viata. Și de mult ori asta il face si mai nefericit”, spun experții.

„Banii trebuie sa mearga in paralel cu educatia si in momentul prosperitatii si ai succes, urgent trebuie sa incepi sa te formezi sa inveti niste limbi straine, sa citesti niste carti, sa intalnesti niste oameni de o anumita factura nu doar din aceea care consuma sau cheltuie si sa evoluezi rapid ca tu sa fii pe masura banilor tai”, spun psihologii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si