Se pare că Rusia ar fi pus la cale un complot de asasinare împotriva lui Volodimir Zelenski, dar și a altor oficiali de rang înalt din Ucraina. Temtativa de asasinare ar fi fost descoperită de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU). 

Conform unui raport SBU, tentativa de asasinare i-ar fi vizat pe președintele Ucrainei, șeful serviciilor de informații militare (GUR), Kirilo Budanov, și șeful SBU, Vasil Maliuk, transmite bbc.com, citat de antena3.ro.

Președintele Ucrainei, ținta unui complot rusesc de asasinare

Marți, ziua în care Vladimir Putin a început cel de-al cincilea mandat prezidențial, SBU a scos la iveală detalii șocante. Serviciul Ucrainean de Securitate a decoperit un complot rusesc care ar fi avut ca scop asasinarea lui Volodimir Zelenski, dar și a altor oficiali de rang înalt.

Potrivit acelorași surse, doi colonei ar fi fost arestați pentru că ar fi făcut parte dintr-o rețea de agenți ai Serviciului Rus de Securitate, FSB. Cei doi colonei sunt suspectați că ar fi căutat oameni din gărzile de corp ale președintelui, dispuși să îl ia ostatic și să îl ucidă.

Citește și: Criminalul Ioanei, o tânără de 17 ani, a fost găsit! Adolescenta a fost ucisă cu sânge rece, pe o stradă din Belgia

Complotul rusesc ar fi trebuit declanșat înainte de Paște

Complotul rusesc se pare că ar fi trebuit să fie declanșat înainte de Paște.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Potrivit SBU, Kirilo Budanov, șeful GUR, ar fi fost ținta asasinilor înainte de Paștele ortodox.

Planul asasinării prevedea infiltrarea unei cârtițe pentru divulgarea locației șefului GUR, care ar fi fost ulterior bombardată.

Citește și: Acuzații grave într-un spital din Craiova! O femeie a murit în urma unei endoscopii, deși medicul nu mai avea voie să profeseze

kirilo budanov

Kirilo Budanov

[Sursa foto: Capturi Youtube HotNewsRomânia]

Vasil Maliuk, șeful SBU, a considerat complotul rusesc de asasinare drept un cadou pentru Vladimir Putin,  înainte de începerea celui de-al cincilea mandat prezidențial.

Operațiunea s-a transformat într-un eșec al serviciilor speciale rusești, însă nu trebuie să uităm că inamicul este puternic și experimentat și că nu trebuie fi subestimat, ar fi declarat Vasil Maliuk, potrivit antena3.ro.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si