VIDEO - Recomandare OMS: Oamenii să poarte la masa de Crăciun măști

Toți cei care primesc rude în vizită de Crăciun ar trebui să poarte măști și să păstreze distanța. Sunt recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Iulian Ciurea, joi 17 decembrie 2020 , 19:24

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca fiecare membru al familiei să poarte masca în cazul în care la masa de Crăciun vor fi invitate și alte rude apropiate.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oamenii nu vor să poarte mască de protecție la masa de Crăciun, alături de cei dragi.

„Una din 7 familii a fost afectată deja în mod direct.

A ramas, însă, mult, undeva la 80 la sută din populație si această populație este expusă în continuare prin relaxarea măsurilor”, spun specialiștii.

„Așa ceva e indamisibil, mai avem sa dormim cu ele, ca in rest le am facut pe toate.
Dar la masă nu pot sa țin masca, trebuie să mănânc că de asta mă duc acolo, nu?”, spun oamenii.

Experții OMS cred că oamenii trebuie să poarte măști de Crăciun, chiar dacă sunt la rude

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca fiecare membru al familiei să poarte masca în cazul în care la masa de Crăciun vor fi invitate și alte rude apropiate.

Cu toate că totul este la nivel de recomandare și nicidecum obligație, oamenii sunt revoltați- iar unii dintre ei nu renunță nici acum la teoria conspirației.

Pe lângă recomandarea ca masca de protecție să fie purtată în interior, specialiştii mai recomandă păstrarea unei distanțe de 2m între rude.

„Să fie cât mai puțini și să respecte toate regulile, dacă vin oameni din afara casei proprii, pentru că asta înseamnă risc de infecție, asta trebuie să înțeleagă”, spune Raed Arafat

Distanțarea fizică e aproape imposibilă în multe apartamente românești

Cum multe apartamente din România abia depăşesc suprafaţa de 50 de metri pătraţi, distanţarea fizică e posibilă doar dacă invitaţii ar sta în altă cameră.

„Doi metri distanta intre membrii familiei. Locul imi permite, dar nu imi permite sufletul. Nu aș putea”, spun oamenii.

Cert este că vom petrece sărbătorile de iarnă cu restricții de circulaţie între orele 23 şi 5 dimineaţa, aşa că, de Revelion, nu ne rămâne decât să ne uităm la televizor sau să ieşim pe balcon să ciocnim un pahar de şampanie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine... Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si