VIDEO| Reguli pentru munca în siguranță

Nu ne permitem să slăbim vigilența, spune președintele Klaus Iohannis, la o zi după ce a anunțat o relaxare a restricțiilor după data de 15 mai.

Author: R.B. joi 23 aprilie 2020 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Relaxarea e menită să repornească economia, dar ţine de respectarea unor reguli stricte la locul de muncă, mai ales în spaţiile cu mulţi angajaţi.

Vom fi triaţi epidemiologic înainte de a începe programul, iar masca şi mănuşile vor fi obligatorii. Sunt măsuri implementate deja de cei care au lucrează fără oprire de la instituirea stării de urgenţă.

Citeste si: Directorul OMS Europa: O tragedie umană inimaginabilă în azile din cauza Covid-19

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

”Bună dimineaţa! 35 (n.r. de grade celsius). Minunat. Hai!"- Aşa începe programul într-un depozit de la marginea Capitalei. Angajaţii aşteaptă la distanţă unii de alţii, sunt triaţi epidemologic şi abia apoi pot intra în tură. Lucrează 7 zile pe săptămână, zi şi noapte.

”Curierii noştri sunt dotaţi cu măşti şi mănuşi, la fel şi angajaţii din depozit, aşa cum se vede.

Avem pentru curieri viziere, am reorganizat fluxurile de muncă, astfel încât să nu interacţioneze unii cu ceilalţi. Lucrăm de acasă, pe cât posibil”, spune Elena Andrei, Business Development Manager.

Citeste si: VIDEO| Profesorul Adrian Streinu-Cercel, demis de la conducerea Comisiei anti-Covid din Ministerul Sănătăţii

Sunt peste 200 de oameni, în acelaşi timp, în depozit. Dar, cum măsurile de securitate sanitară sunt respectate, activitatea se desfăşoară fără probleme. Angajaţii nu discută între ei, păstrează distanţa şi orice interacţiune vizează doar aspecte strict profesionale.

Se întâmplă asta deoarece restricţiile de circulaţie i-au determinat pe mulţi români să opteze pentru cumpărăturile online. Iar firmele de curierat caută noi angajaţi pentru a face faţă comenzilor.

Citeste si: A fost descoperită o complicație fatală a coronavirusului. Poate provoca blocaje mortale și la pacienții vindecați

Măsuri extrem de stricte au fost impuse şi la uzina Dacia, unde o parte dintre salariaţi s-au întors săptămâna aceasta la muncă. Au fost gândite trasee speciale, în sala de mese sunt montate paravane iar dezinfectarea spaţiilor comune se face de mai multe ori pe zi. Se aşteaptă şi redeschiderea fabricii Ford, iar asta înseamnă că furnizorii celor doi producători auto vor putea reîncepe activitatea.

Cu reguli stricte ar trebui să vină și relaxarea de după 15 mai. Dar până atunci,restricțiile trebuie respectate cu sfințenie deoarece încă suntem pe un trend ascendent în privința infecțiilor, spune președintele Klaus Iohannis


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si