VIDEO - Restaurantele au fost redeschise în interior după două luni de așteptare. O gură de oxigen pentru industria HoReCa

În primul weekend de când restricțiile s-au relaxat și restaurantele au fost redeschise în interior după două luni de așteptare, oamenii au luat cu asalt localurile. Cum mai mult de jumătate dintre angajați sunt vaccinați, dar și o parte dintre clienți, toată lumea este mult mai relaxată.

Author: Mircea Pop sâmbătă 08 mai 2021 , 18:28

Restaurantele au fost redeschise în interior, după două luni de așteptare
Restaurantele au fost redeschise în interior, după două luni de așteptare[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru că restaurantele funcționează în interior la capacitate redusă, de numai 30 la sută, sâmbătă mesele s-au ocupat rapid. Clienții au venit din toate colțurile țării, dar și ale lumii, ca să se bucure de o masă bună în interior

și de o atmosferă boemă, lucru care nu se mai întâmplase de aproape două luni, atunci când autoritățile au lăsat deschise doar terasele.

Ce spun clienții restaurantelor

”Am venit special de la Constanța să mâncăm. Preferăm mai mult săs tăm în interior, e și mai frig afară”.

”Pentru mine e foarte bine să fiu în restaurant, pentru că locuiesc în Germania și totul e închis acolo din octombrie. Și nu avem nimic deschis ca aici, nici măcar exterioarele”.

Citeste si: VIDEO- Ofertele hotelurilor de pe litoralul românesc, foarte tentante

Sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Așa că angajații din restaurante spun că posibilitatea de a redeschide spațiile de la interior, chiar și la capacitate redusă, este o gură de oxigen.

Angajații restaurantelor sunt vaccinați

Mai ales că aproape 70 la sută dintre ei s-au vaccinat, lucru care le oferă o mai mare siguranță atât lor, cât și clienților.

Citeste si: VIDEO- Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar rămâne distanțarea socială

”Se simt mult mai bine când aud că și noi ne-am vaccinat, se luminează puțin la față, cât și noi ne bucurăm că se schimbă puțin atmosfera și revine totul la normal. Noi, ca osptări, să avem o siguranță a sănătății noastre, plus să oferim mai mare siguranță clienților”, spune un ospătar.

Angajații deja vaccinați au devenit o realitate în tot mai multe restaurante, acesta fiind un prim-pas pe care patronii îl așteptau ca să poată ajunge cât mai curând să deschidă la capacitate maximă.

Citeste si: Noi centre pentru maratonul de vaccinare. Unde se vor deschide acestea

Un comitet interministerial a dezbătut vineri propunerile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie. Surse spun că, printre acestea, se numără deschiderea la capacitate de sută la sută a restaurantelor și hotelurilor, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care aceștia nu sunt vaccinați, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si