VIDEO| Restricții în drumul spre Grecia. Aproape toate granițele terestre au fost închise

În plin sezon și peste noapte, Grecia și-a închis aproape toate granițele terestre în fața turiștilor care dau năvală pe insulele de acolo. Românii mai pot ajunge cu mașinile printr-un singur punct de trecere a frontierei.

R.B., miercuri 01 iulie 2020 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vestea bună e că s-au deschis zborurile. Autoritățile elene spun că doar așa pot ține sub control răspândirea virusului. În aeroporturi sunt mai multe scanere. În plus, vor face și teste aleatorii turiștilor. Așadar, riscurile unei vacanțe eșuate sunt mari.

Absolut toți turiștii care pleacă spre Grecia trebuie să știe că regulile schimbate în timpul jocului le-ar putea ruina vacanța. Concret, deocamdată avionul rămâne singura soluție de a ateriza cât mai aproape de plajele unde oamenii au de gând să-și petreacă vacanțele. Dan pleacă spre Creta împreună cu soția și fetița lor. Și-a făcut rezervarea în martie, exact când izbucnea pandemie în Europa.

Citeste si: Spania îşi redeschide graniţele de la 1 iulie 2020

Și mai există un risc. Știm foarte bine că mulți dintre cei care au luat virusul nu prezintă simptome, iar autoritățile elene vor testa turiștii aleatoriu. Până la un diagnostic, adică circa 24 de ore, ei își pot continua călătoria, dar în cazul în care rezultatul e pozitiv, vor fi cu siguranță izolați.

”În acest moment, autorităţile din Grecia au spus că nu este necesară izolarea la domiciliu, pur şi simplu dacă eşti ales aleatoriu să ţi se facă test şi se face testul, este foarte rapid, apoi te îndrepţi către locul tău de cazare şi îşi vezi de treaba ta în continuare, îţi vine răspunsul în 24 de ore, iar în cazul în care eşti pozitiv atunci vei fi dus într-un hotel de izolare pe insula sau în aproape de locul unde eşti cazat”, spune Răzvan Pascu, consultant în turism.

Citeste si: O renumită actriță a pierdut lupta cu viața

Probabilitatea ca românii să fie testați în număr mare crește - având în vedere cazurile zilnice de infectări raportate de autoritățile de la noi.

Din păcate, mulți și-au plănuit poate plecarea cu mașina spre Grecia. Până pe 15 iulie, însă, autoritățile de acolo au închis frontierele terestre și se poate intra doar printr-un singur punct: Kulata-Promachonas, pentru că doar pe acolo sistemul informatic permite scanarea codului QR din formularele impuse de greci. Așadar, e greu de spus ce se va întâmpla mâine, atâta vreme cât restricțiile sunt impuse peste noapte. Agențiile de turism spun că cel mai sigur ar fi ca oamenii să cumpere vacanțe cu zbor inclus, mai ales că aeronavele au început timid să-și reia activitatea.

Citeste si: Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Vestea bună pentru cei care pleacă în Grecia este că la întoarcere nu vor sta în izolare la domiciliu. Mulți oameni, însă, au renunțat la vacanțe în acest an. Printre ei și Greta, o tânără mamă din Constanța care ne mărturisește că a avut parte deja de un sejur de câteva luni în țară, iar acum se întoarce la Roma unde e stabilită de 15 ani.

Pe lista verde încă rămân blocate Spania și Marea Britanie - țări unde mii de români se duc anual.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si