VIDEO| Restricțiile au fost date uitării. Cum arată străzile Capitalei

Gândul că peste două săptămâni starea de urgenţă va fi ridicată şi vor urma măsuri de relaxare i-a făcut pe mulţi să revină la viaţa de dinaintea pandemiei.

Author: R.B. marți 28 aprilie 2020 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De la imaginile cu oraşe pustii am trecut rapid la bulevarde pline de mașini și pietoni... Masca și mănușile au fost deja date uitării, iar disperarea părinților i-a făcut să încalce orice regulă și au dat iama în locurile de joacă pentru cei mici.

Citeste si: Încă o țară renunță la starea de urgență, începând cu data de 3 mai

Pare că îndemnul preşedintelui de a sta acasă nu mai este ascultat de noi toţi. De la Palatul Cotroceni, şeful statului ne avertizează că pericolul nu a trecut. România nu a atins încă vârful pandemic.

Așa arăta Capitala în luna martie, după decretarea stării de urgență, atunci când doar 200 de cazuri erau confirmate în țara noastră. La o lună distanță, descoperim un București revenit la viață, asta deși mii de oameni sunt infectați și câteva sute au murit. Comercianții au deschis buticurile rând pe rând, iar clienții nu mai dau doi bani pe ordonanțele militare care încă sunt în vigoare.

Citeste si: VIDEO| Primul bebeluș infectat cu coronavirus a fost externat din Maternitatea Bega din Timişoara

”Nu am atins vârful epidemiei în România.

O relaxare greşită poată să distrugă toate rezultatele oţinute până acum”, atrage atenția Iohannis.

Urgență sau nu, răspunsul oamenilor este același: ”Ne-am săturat să stăm în casă!” Astfel, deși până în acest moment nu vorbim despre nicio relaxare a măsurilor, străzile din Capitală sunt foarte aglomerată.

Citeste si: Coronavirus face încă 13 victime în România. Bilanțul crește îngrijorător

Numai luni, polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 7 milioane de lei pentru că au prins pe picior greșit aproape 3800 de persoane.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si