VIDEO: Roman arestat in Australia pentru clonare de carduri. In ultimele 6 luni ar fi furat 400.000 de dolari

Politia din Australia a arestat un roman care facea parte dintr-o retea de clonare de carduri ce ar fi furat circa 400.000 de dolari de la victime din tot statul Victoria in ultimele sase luni, relateaza 9NEWS.

A.S., luni 28 noiembrie 2016 , 13:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Imaginile obtinute de postul de televiziune il arata pe roman deghizat, in timp ce face retrageri de pe mai multe carduri de la un bancomat din Melbourne. Dupa fiecare tranzactie, el este filmat aruncand cardul folosit la gunoi.
Un ofiter de politie ajunge apoi la fata locului si ii cere romanului sa isi scoata peruca si casca, inainte de a-l aresta.
Potrivit autoritatilor, suspectul face parte dintr-un grup de infractori din Romania, Ungaria si Bulgaria care au ajuns in Australia cu vize turistice. Ei ar fi furat circa 400.000 de dolari australieni (circa 300.000 de dolari americani) in ultimele sase luni.
“Partea atragatoare este fluxul de bani disponibil (…) atunci cand sparg un ATM, stiu ca vor da lovitura”, a spus superintendentul detectiv Pat Boyle.
Una dintre victimele retelei infractionale, Judith Mordech, spune ca s-a simtit “violata” dupa ce din cont i-ar fi disparut 3.000 de dolari australieni (2.241 de dolari americani), pe parcursul a trei zile consecutive.
Prietena ei, Petah Creighton, a povestit ca si ea a fost vizata de infractori. “Probabil ca este foarte dificil pentru noi sa stim daca un dispozitiv de clonare este implantat sau nu” la un bancomat, a spus ea.
Politia a admis ca acest dispozitiv sunt tot mai avansate din punct de vedere tehnologic. “Componentele pe care le folosesc sunt tot mai usor de ascuns si mai greu de detectat”, a explicat sergentul John Cheyne.
Astfel, infractorii instaleaza de cele mai multe ori doua dispozitive, unul care cloneaza datele cardului, celalalt care inregistreaza codul PIN. “Camera este instalata la aceeasi inaltime ca tastatura, astfel ca, daca tii mana sus sa o acoperi, este practic inutil”, a precizat Cheyne.

Imaginile obtinute de postul de televiziune il arata pe roman deghizat, in timp ce face retrageri de pe mai multe carduri de la un bancomat din Melbourne. Dupa fiecare tranzactie, el este filmat aruncand cardul folosit la gunoi.Un ofiter de politie ajunge apoi la fata locului si ii cere romanului sa isi scoata peruca si casca, inainte de a-l aresta.

Potrivit autoritatilor, suspectul face parte dintr-un grup de infractori din Romania, Ungaria si Bulgaria care au ajuns in Australia cu vize turistice. Ei ar fi furat circa 400.000 de dolari australieni (circa 300.000 de dolari americani) in ultimele sase luni.“Partea atragatoare este fluxul de bani disponibil (…) atunci cand sparg un ATM, stiu ca vor da lovitura”, a spus superintendentul detectiv Pat Boyle.

Una dintre victimele retelei infractionale, Judith Mordech, spune ca s-a simtit “violata” dupa ce din cont i-ar fi disparut 3.000 de dolari australieni (2.241 de dolari americani), pe parcursul a trei zile consecutive.Prietena ei, Petah Creighton, a povestit ca si ea a fost vizata de infractori. “Probabil ca este foarte dificil pentru noi sa stim daca un dispozitiv de clonare este implantat sau nu” la un bancomat, a spus ea.

Politia a admis ca acest dispozitiv sunt tot mai avansate din punct de vedere tehnologic. “Componentele pe care le folosesc sunt tot mai usor de ascuns si mai greu de detectat”, a explicat sergentul John Cheyne. Astfel, infractorii instaleaza de cele mai multe ori doua dispozitive, unul care cloneaza datele cardului, celalalt care inregistreaza codul PIN. “Camera este instalata la aceeasi inaltime ca tastatura, astfel ca, daca tii mana sus sa o acoperi, este practic inutil”, a precizat Cheyne, scrie News.ro.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si