Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, a informat miercuri seara MAE.

Turiștii români, blocați pe aeroportul din Dubai

Românii prinși între apele din Dubai au trăit un coșmar, în contextul în care pe aeroportul internațional avioanele aproape că au plutit mașinile s-au transformat în bărci.

Citește și: VIDEO: Imagini apocaliptice în Dubai! Inundațiile au făcut prăpăd, iar mai multe zboruri au fost anulate

Preț de ore întregi pe șoselele cu câte șapte benzi pe sens nu a mai mișcat nimic. A plouat în două ore cât în doi ani la Dubai, iar aeroportul internațional s-a blocat complet în timp ce apa a inundat pistele și a provocat anularea sau redirecționare a zborurilor.

Sala de așteptare din al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume s-a transformat într-un imens spațiu unde bărbați femei copii familii întregi au așteptat reluarea curselor aeriene dormind pe scaune sau pe jos.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Veniți în orașul luxului oamenii s-au trezit în plin potop. De 24 de ore cursele aeriene fie sunt suspendate fie au întârzieri cu orele.

Potopul care a transformat Dubaiul în mare a surprins mai multe grupuri de turiști români.

Potopul care a transformat Dubaiul în mare a surprins mai multe grupuri de turiști români.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Mesajul transmis de MAE

MAE a transmis miercuri că prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora. 

De asemenea, ministerul român precizează că reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie.

Reprezentanţii oficiului consular menţin dialogul în permanenţă cu persoanele în cauză şi au recomandat să respecte instrucţiunile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite, pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local. În măsura în care arterele rutiere vor fi deblocate şi traficul va fi reluat, reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa pentru acordarea de asistenţă consulară la faţa locului.

Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţi, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaţionalizarea pistelor Aeroportului Internaţional Dubai începând cu ora 17,00 (ora locală).

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro

Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autorităţile emirateze şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară, conform competenţelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai:+ 971 4 3492970,+ 971 4 3492972,+ 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4

3856771, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, dacă se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si