Este iarnă în toată regula pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară: Transfăgărășan. Stratul de zăpadă depus are în jur de 10 centimetri, iar pe alocuri șoseaua este acoperită de gheață. Așa că a fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire, care lucrează la foc continuu.

Citește și: Noul film "Albă ca Zăpada" a fost amânat. Din poveste dispar piticii pentru a nu fi jignite persoanele cu nanism, iar prințesa nu va mai fi salvată de prinț

Doar că turiștii nu se vor mai putea bucura de frumusețea peisajelor, pentru că autoritățile au decis să închidă de azi accesul pe Transfăgărășan. Cu toate că, în ultimii ani, au existat mai multe promisiuni că unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România va rămâne deschis o perioadă mai lungă.

Citește și: VIDEO- Urșii, victimele cruzimii umane și ai bătăii de joc. Cazuri îngrijorătoare pe Transfăgărășan și în orașe

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP: „Există în acest moment pericol destul de mare pentru cei care circulă în zona de gol alpin.”

Vremea capricioasă i-a prins pe șoferi cu anvelope de vară

Tot de azi se închide și Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. Nici aici, traficul nu mai este sigur. Vremea este capricioasă, iar mulți dintre turiștii care urcă acum încă au mașinile echipate cu anvelope de vară.

„De aia am și venit că am zis că e ultima zi și e bine să mai prindem o dată în anul acesta.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Atât Transalpina, cât și Transfăgărășanul vor putea fi din nou circulate abia din vara viitoare.

Furtuna a făcut prăpăd în weekend, în județul Constanța. Vântul puternic care a suflat în rafale chiar și de 90 de kilometri la oră a doborât zeci de arbori, dar și stâlpi de electricitate.

Natura s-a dezlănțuit în Techirghiol, unde efectele vijeliei au fost devastatoare.

Iulian Soceanu, primar Techirghiol: „A fost o furtună foarte scurtă durată, cred că undeva la 2-3 minute. Avem smuls acoperișiul de la 3 locuințe și un centru comercial. Au fost avariate și 3 mașini, o să avem probleme cu iluminatul.”

Intervenția echipajelor de pompieri a durat până târziu în noapte. Conform ISU Dobrogea, peste 35 de apeluri au fost înregistrate prin intermediul numărului de urgență 112, cu oameni care solicitau intervenția pompierilor.

În județul Brăila aversele au inundat mai multe cartiere.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ieri, furtunile s-au mutat spre nordul și vestul țării. În Caransebeș vântul a suflat cu atâta putere încât a smuls acoperișul unui bloc. O bucată a ajuns pe carosabil și a avariat un autoturism.

Și în Timișoara ploaia și vântul care au bătut în rafale puternice au culcat la pământ mai mulți copaci, iar circulația a fost îngreunată.

Până azi-noapte, la ora 02:00, a fost în vigoare un cod galben de vânt valabil pentru Banat, Crișana, vestul și nord-vestul Transilvaniei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si