”Există un mod de a motiva populzatia, pana la urma fiecare tara are un mod de a motiva populatia, chiar si Germania foloseste acest model, daca Germania este ok sa aiba beneficii pentru persoanele vaccinate, cred ca putem sa fim si noi ok. Pana la urma este singura solutie de a scapa din pandemie”, declară premierul Florin Câțu.

Practic, la sedinta comitetului interministerial de maine vor fi dezbatute mai multe variante de relaxare. Se ia in discutie organizarea de evenimente si spectacole doar pentru persoanele care si-au facut vaccinul.

Autoritățile pun condiții pentru marea relaxare de vară

Aceeasi regula se poate aplica si la nunti, unde doar cei imunizati se vor putea distra.

„Cand ne vom vaccina! Este iarasi o propunere pe care o avem pe masa comitetului interministerial pentru vineri, pentru a avea evenimente cu persoanele vaccinate, de la 1 iunie”, spune premierul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acceasi regula se aplica si campionatului european de fotbal. UEFA a aprobat ca meciurile sa se desfasoare doar in prezenta, pe stadion, a suporterilor vaccinati.

Accesul suporterilor, de exemplu, pe Arena Nationala, va fi intr-o proportie de 25% din capacitatea totala.

Marea relaxare de la 1 iunie în birourile cu oameni vaccinați

Data de 1 iunie ar mai putea aduce o relaxare: angajatii ar putea sa nu mai poarte masti la serviciu, in spatiile interioare.

„Noi am oferit companiilor, in Romania, centre de vaccinare in companii si in acelasi timp va mai fi pe masa inca o propunere ca in office space-uri din companii, daca toata persoanele sunt vaccinate, sa nu se mai poarte masca”, anunță premierul.

Autoritatile spera ca aceste stimulente oferite celor care se vaccineaza, sa ii incurajeze si pe ceilalti sa se imunizeze.

De maine, in Capitala porneste un maraton al vaccinarii, care se va desfaura simultan in doua locatii: Sala Palatului si Biblioteca Nationala. Aici, timp de 3 zile, vor exista 50 de cabinete de vaccinare, cu program non-stop, adica inclusiv pe timpul noptii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si