VIDEO - România se topește! Cum va fi vremea în următoarele zile

Canicula a pus stăpânire pe o bună parte din ţară. Termometrele au indicat astăzi temperaturi de 38 de grade Celsius! Chinul nu se va termina prea curând, spun meteorologii. Valul de canicula va rămâne peste România până la finalul săptămânii.

Mircea Pop, miercuri 29 iulie 2020 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu evantaie, pălării si ochelari de soare, fiecare a încercat să se apere cum a putut de arşiţa care a toropit Capitala. La concurenţă cu porumbeii, unii nu au ezitat să se răcorească în fântânile arteziene pe o aşa caniculă şi... chiar să umple bidoane cu apă.

Mercurul din termometre a urcat până la 38 de grade în Bucureşti, miercuri, însă temperatura resimţită afară, pe străzi, a fost şi de 46 de grade.

Cei care au avut drum prin oraş au îndurat un adevărat chin. Apa rece ca gheaţa abia a reuşit să îi răcorească.

Tramvaiele sunt adevărate ”cuptoare”

Locurile umbrite au strâns mulţi oameni toropiţi de căldură. Alţii... nu au ieşit din case fără umbrele care să-i ferească de soare!

Şi mai rău a fost în tramvaiele transformate în adevărate cuptoare. În interiorul lor temperatura ajunge şi la 48 de grade! Pe lângă faptul că este sufocant, oamenii sunt obligaţi să îşi acopere gura cu măştile de protecţie.

Citeste si: Urmează cea mai călduroasă zi din an: 39 de grade la umbră!

Vremea rămâne caniculară

Miercuri, jumătate din ţară s-a aflat sub cod galben de caniculă. Este vrorba despre cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova unde termometrele au indicat 38 de grade celsius.

Joi, va fi si mai cald, anunţă meteorologii! În plus, după atâtea zile cu arşiţă, şi disconfortul termic va fi accentuat.

Citeste si: Cât de periculos este aerul expirat în mască. "Virusul poate rezista în aer timp de câteva ore"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si