VIDEO - Românii încep să refuze să se imunizeze cu serul AstraZeneca

Aproape zece mii de români și-au anulat programările făcute și refuză să se imunizeze atâta vreme cât există suspiciuni legate de vaccinul AstraZeneca.

Iulian Ciurea, vineri 12 martie 2021 , 19:14

Românii, din ce în ce mai speriați să se imunizeze cu AstraZeneca
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un bărbat din Botoșani și se numără printre românii vaccinați deja cu serul Astra Zeneca din lotul retras aseară târziu și din România- după ce în Italia doi oameni în condiții suspecte la scurt timp de la imunizare.

Pentru el- prima doză a venit pe opt martie- la pachet cu stări de rău.

„În timpul nopții am avut simptomele unei gripe, cu frisoane, dureri în tot corpul!”, spune bărbatul.

Inițial- Valeriu Gheorghiță- coordonatorul campaniei de vaccinarea- spunea răspicat că nicio doză din respectivul lot nu ar fi ajuns în România. De fapt- autoritățile par să fi vorbit fără să facă verificări- căci numărul lotului e trecut pe certificatele a peste 70 de mii de români. Printrei ei- primarul Clujului- Emil Boc- și deputatul USR- Emanuel Ungureanu. Amândoi spun că simt bine.

Românii, din ce în ce mai speriați să se imunizeze cu AstraZeneca

Nici Cristina nu e îngrijorată. La ea au existat efecte adverse- dar unele ușoare și de scurtă durată- spune timișoreanca.

„Ușoare dureri de cap, totul a trecut cam în 48 de ore” Nu m-am îngrijorat, m-am bucurat de somnul de când am fost mamă”, spune femeia.

La fel de optimistă e și Roxana. Ea a primit prima doză de Astra Zeneca din lotul problemă luna trecută și spune că a copleșit-o puțin o stare de oboseală- dar nimic mai mult.

Din păcate- nu toată lumea respiră atâta încredere. Oricum existau destule speculații referitoare la serul AstraZeneca- iar scandalul de acum nu a făcut altceva decât să provoace și mai multă incertitudine.

Drept dovadă- sunt destui cei care s-au hotărât să rămână deocamdată neimunizați- până când se va mai limpezi apa-n care se scaldă întregul scandal.

Potrivit datelor de pe platforma RoVaccinare- până la ora 15- peste 9 mii de persoane și-au anulat programările.

Printre puținii care au venit să se vaccineze l-am regăsit pe George Baltă- fost rugbist de performanță- acum în scaun cu rotile.

Tânărul povestește că aseară avea de gând și el să renunțe- nu de teamă- ci de revoltă pe bâbâiala autoritățile. Dar- instinctul de protecție a fost mai puternic.

Premierul, acuzații de terorism despre neîncrederea în AstraZeneca

În schimb- premierul lansează acuzații fără precedent. Florin Câțu aseamănă valul de neîncredere- pornit mai mult din teorii ale conspirației- cu actele de terorism.

„Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării! Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști!”, a declarat premierul.

Până acum, 200 de mii de români au primit prima doză din vaccinul AstraZeneca- iar Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că serul poate fi folosit în continuare. Totuși- cele 4.200 de doze rămase din lotul care a stârnit controverse nu vor fi folosite- anunță autoritățile de la noi!

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată... Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată ultimele cotații
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce... Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si